Kataja Basket on tehnyt tällä erää viimeisen kiinnityksen alkavan kauden joukkueeseensa. Korinaluspelaajistoa täydentää toisen kokonaisen ammattilaiskautensa aloittava amerikkalaispelaaja Mike Morrison, 23.

Virginialaisen George Mason -yliopiston kasvatilla on aiempaa ammattilaiskokemusta Belgian ja Kyproksen pääsarjoista. Sopimuksessaan on kahden viikon koeaika.

Kataja Basket -päävalmentajalle Jukka Toijalalle Morrison oli entuudestaan tuttu nimi.

– Morrison on fyysinen kaveri, joka pelaa erittäin aktiivisesti low-postissa. Hän juoksee kenttää hyvin ja on varsin urheilullinen. Halusimme kokoa sekä uhkaa sisäpeliimme ja odotan Morrisonin tuovan peliimme juuri näitä asioita, Toijala sanoo Katajan verkkosivuilla.

– Kyproksen liigassa on paljon hyviä jenkkejä, kuten huomasimme viime kaudella pelatessamme EuroChallengessa Keravnosta vastaan. Vastuu pisteistä ja levypalloista jakautuu joukkueissa hyvin tasaisesti. Morrisonin Apoel pudotti Keravnoksen välierissä ja Morrison pärjäsi kaksinkamppailussa Keravnoksen ison miehen, Julian Vaughnin, kanssa todella hyvin.

Sisäpelaajatilanne on tuottanut Kataja Basket -valmennusjohdolle pientä miettimistä – tälläkin kaudella. Tänä kesänä jo sopivaksi katsottuja nimiä oli (ennen Morrisonia) sopimusetäisyydellekin saakka tullut, mutta lähes saman tien myös mennyt.

– Ison miehen hankinta on ollut jälleen kovin haastavaa, Toijala toteaa.

– Morrison on ollut yhtenä vaihtoehtona jo reilusti yli kuukauden ajan, mutta halusimme kartoittaa markkinoiden eri vaihtoehdot tarkkaan meidän budjetillemme. Lopulta päädyimme tekemään tarjouksen miehelle tämän viikon alussa. Hänen kanssaan asiat saatiinkin sitten sovittua nopeasti.

Yliopistourallaan Morrison profiloitui etenkin erinomaiseksi heittojen torjujaksi sekä varmaksi korin läheisyydestä viimeistelijäksi. Parhaimmiksi saavutuksikseen Patriots-paidassa luetaan valinta konferenssinsa (Colonial Athletic Association) lopputurnauksen ykköstähdistöön keväällä 2012 ja George Mason -yliopistohistorian toiseksi kovimmat noteeraukset sekä peliuran että yhden kauden aikana kirjatuissa heiton torjunnoissa.

Hänen ammattilaisuransa sai varaslähdön, kun belgialainen Port of Antwerp Giants pestasi hänet riveihinsä huhtikuussa 2012 ennen lukuvuoden virallista päätöstä. Keskittyminen siirtyi lopputenteistä koripalloiluun, mutta Morrison sai yliopistoltaan luvan suorittaa rästiin jääneet opintonsa etänä.

Sekä Morrison että toinen amerikkalaisvahvistus, Renaldo Major, saapuvat Joensuuhun näillä näkymin 9. syyskuuta. Morrisonin ”try-out” kestää 23.9. saakka.