Antti Nikkilä kuului yhdentoista muun Susijengin pelaajan ohella EM-kisatulokkaisiin kahden vuoden takaisissa Liettuan EM-kisoissa. Nyt Nikkilä on monen muun Susijengiläisen tavoin yhdet arvokisat kokeneempi ja tietää mitä tuleman pitää Sloveniassa.

– Meillä oli silloin aika rankka alkukesä. Lähdimme pääasiassa valmistautumaan karsintoihin, eikä kukaan tiennyt, mitä tulee tapahtumaan. Kisoissa tapahtui sitten lumipalloefekti ja aina lopulta päästiin jatkosarjaan asti, Nikkilä kertailee edellisiä EM-kisoja Basket.fi:n sivuilla.

Suomen lohkossa pelaavat Venäjä, Turkki, Kreikka, Italia ja Ruotsi.

– Alkulohko on kova, mutta mielestäni meillä on ihan täydet mahdollisuudet voittaa kaikki muut maat. Pakkohan se on lähteä vähintään samanlaista menestystä tavoittelemaan kuin silloin.

Varmaa on myös, että Nikkilän pääsarjaura jatkuu myös Slovenian arvokisojen jälkeen, sillä hänen kasvattajaseuransa Tampereen Pyrintö kiinnitti monivuotisen keulakuvansa joukkueeseensa myös kaudeksi 2013/14.

– Ihan hauska lähteä taas katsomaan, minkälainen on joukkue kun Pieti (Poikola) tulee takaisin. Vanhoja tuttuja pelaajia kuten Damon (Williams) on mukana, mutta samalla siellä on monta hyvää nuorta kuten Alex Vaenerberg ja Topias Palmi ajettavina sisään, Nikkilä ennakoi ensi syksyä.

Kuullessaan muistutuksen, että Vaenerberg oli 3,5-vuotias ja Palmi vain puolitoistavuotias, kun Nikkilä teki debyyttinsä Pyrinnön edustusjoukkueessa Korisliiga-tasolla, Nikkilän kasvoille leviää hymy.

– Silloin en osannut ajatella vielä uraani viittä vuotta pidemmälle, mutta pakko myöntää, etten koskaan kuvitellut pelaavani vielä 35-vuotiaana. Jokainen vuosi tästä eteenpäin on silkkaa plussaa ja mikäs pelatessa, kun olen päässyt näin hyvään kuosiin tässä vaiheessa uraa.