Liettuaa on kuvailtu modernin koripallon esikuvaksi, mutta osattiin siellä ennen vanhaankin.

Suomen ja Liettuan kautta aikain ensimmäinen kohtaaminen päättyi koripalloliiton tilastojen mukaan Liettuan voittoon lukemin 112 – 9. Tuolloin Kaunasissa ratkottiin Euroopan mestaruutta ja isäntämaa tuulettikin lopulta turnauksen ykköstilaa.

34 vuotta myöhemmin Suomi oli kuronut maiden välistä eroa umpeen. Vuonna 1973 maiden historian toisessa ottelussa luvut olivat Liettuan hyväksi enää 85 – 61.

Kautta aikain ensimmäinen voitto sinivalkoisille saatiin vuonna 1991, jolloin Suomi voitti ottelun lukemin 72 – 65.

Liettua on mm. kolminkertainen olympiapronssimitalisti ja kolminkertainen Euroopan mestari. Suomea vastaan se on voittanut neljä viimeisintä kohtaamista. Kaikkiaan maat ovat kohdanneet 12 kertaa. Voitot ovat Liettualle 9-3.