Tampereen Pyrintö on solminut pelaajasopimuksen pelikaudesta 2013/14 Benjamin ”B.J” Raymondin kanssa. 198-senttinen laituri siirtyy Pyrintöön Georgian Superliigasta, jossa hän juhli viime kauden päätteeksi mestaruutta MIA Academy Tbilisin riveissä.

– Päädyimme BJ Raymondiin (198/laituri), jota olemme tarkkailleet jo useamman vuoden ajan. Aikaisemmin ei mieheen ole ollut varaa, mutta nyt pelaamisemme Baltian liigassa sekä seuramme ja Suomen Korisliigan hyvä maine auttoivat sopimuksen syntymiseen. Päätös syntyi keskusteltuamme pitkään tulevan kauden konseptistamme. BJ piti paljon meidän tavasta pelata ja uskoi sen sopivan hyvin hänelle. Se tietysti lisää todennäköisyyttä miehen onnistumiselle ja oli vaikuttamassa molempien osapuolten myönteiseen päätökseen, Pyrinnön valmentaja Pieti Poikola kertoo tamperelaisten sivuilla.

Pyrintöön Raymond saapuu siis Georgiasta, jossa hän uurasti viime kaudella 21 ottelua 14,4 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla. Lisäksi näppeihin tarttui kuusi levypalloa ja samalla syöttöjä kirjattiin 2,7 per ottelu. Kaukoheittonsa Raymond upotti kiitettävällä 44 % tarkkuudella.

Ennen siirtymistä ammattilaisparketeille Raymond edusti Xavierin yliopistoa.

Ennen Georgiaa hän on pelannut Belgiassa Generali Okapi Aalstarin riveissä jossa hän sai kokemusta myös Eurochallenge-peleistä. Sen jälkeen hän pelasi Libanonissa Anibal Zahlessa, Slovenian Helios Domzalessa, Kyproksella Pizza Express Apollossa sekä Argentiinassa Boca Juniorsissa.

Pyrinnöllä on nyt sopimukset Antero Lehdon, Damon Williamsin, Benjamin Raymondin, Antti Nikkilän, Petri Heinosen, Alex Vaenerbegin, Topias Palmin, Ville Pekkolan, Henri Välimaan, Osku Heinosen ja Michael Myllyniemen kanssa. Pyrintö etsii vielä yhtä amerikkalaispelaajaa vahvuuteensa.

– Vielä haemme riittävän isoa Combo-guardia, joka menee kovaa korille, Poikola valottaa.