Suomen koripallomaajoukkue voitti torstaina Tshekin ja yksi Suomen aseista oli vahva heittopelaaminen.

Susijengi näytti ratkaisseen ottelun jo ensimmäisellä neljänneksellä, mutta Tshekki taisteli itsensä peliin takaisin. Piste-ero aaltoili, mutta lopulta Susijengi piti pintansa voittaen ottelun.

– Alku oli loistava. Olimme hyvin valmiina peliin, vähän enemmän kuin Tshekki. Koripallossa tulee yleensä runeja ja tämä oli todellinen runien peli. Oli hyvä asia, että pystyimme kasaamaan itsemme kolme kertaa pelin aikana ja pääsimme yli Tshekin vahvan vaiheen, Suomen apuvalmentaja Jukka Toijala mietti pelin jälkeen SuomiKoris-sivustolle.

Suomalaispelureiden käsi oli kuumana, sillä heitot upposivat etenkin viivan takaa vahvasti.

– Hyvä heittäjät ovat olleet hyvässä vireessä koko pre-seasonin ajan. Heittäminen on vähän kuin maalinteko, eli silloin kun kulkee, niin se tulee selkärangasta. Meidän peliin kuuluu heittää, kun siihen on paikka ja tänään varsinkin sisältä ulos pelatessa upposi, mutta ei niin kaarella pelatessa.

Susijengillä riittää leveyttä rosterissa ja siitä oivana esimerkkinä Tshekkiä vastaan Samuel Haanpää, joka teki 16 pistettä ottelussa.

– Useat heittäjät ovat meidän vahvuus ja meidän tulivoimaa on vaikea puolustaa. Kuuma heittäjä vaihtuu myös pelikohtaisesti, Toijala muistutti.

Salttu Forsström