Suomen koripallomaajoukkue kohtasi Liettuan turnauksen päätösottelussaan Venäjän. Suomen valmennusjohto päätti peluuttaa ottelussa hieman vähemmän peliaikaa saaneita ja Venäjä voitti ottelun lopulta 90-73 (48-38).

Suomi pelasi ottelun aiemmissa otteluissa vähemmän peliaikaa saaneilla pelaajilla ja kuusikko Hanno Möttölä-Petteri Koponen-Teemu Rannikko-Shawn Huff-Tuukka Kotti-Sasu Salin seurasi koko ottelun sivusta. Gerald Lee kävi pariin kertaan ottamassa tuntumaa peliin, mutta ei urakoinut ottelussa.

Suomen nuorisopitoisen joukkueen ilonaiheisiin kuului ennakkoluulottomasti esiintynyt debytantti Joonas Cavén. Cavén upotti ottelussa 10 pistettä. Isoja minuutteja urakoivat myös nuoret Roope Ahonen, Antto Nikkarinen ja vahvasti jälleen esiintynyt Samuel Haanpää.

Ensimmäisellä neljänneksellä Suomi pysyi hyvin vastustajan vauhdissa mukana, vaikka muutamia turhia pallonmenetyksiä tulikin, oli Suomi lyhyelle hiulille lähdettäessä 21-25 perässä.

Toisella neljänneksellä Venäjä sai pidettyä pientä hajurakoa Suomeen, vaikka parhaimmillaan Suomi oli parin pisteen päässä. Taukoa lähdettiin kuitenkin viettämään Venäjän 48-38-johdossa.

Tauon jälkeen Venäjän vahvuus ja rutiini alkoi näkyä entistä selvemmin ja Suomella oli vaikeuksia venäläisten tiukan puolustuksen kanssa. Jakson päätteeksi Venäjä olikin karannut 18 pisteen johtoon 67-49. Viimeisellä neljänneksellä Suomi pääsi vielä 10 pisteen päähän, mutta lopulta valotaululla olivat lukemat 90-73 Venäjälle.

Susijengin ottelut jatkuvat seuraavan kerran keskiviikkona, kun EM-kisojen kenraalissa Hartwall Areenalla vastaan asettuu Latvia.

Suomi: Mikko Koivisto 8/1, Antti Nikkilä 6/3, Kimmo Muurinen 7/3, Shawn Huff, Gerald Lee jr 4/1, Tuukka Kotti, Petteri Koponen, Samuel Haanpää 15/5, Roope Ahonen 13/0, Joonas Cavén 10/4, Ville Kaunisto 7/3, Antto Nikkarinen 3/0.

Venäjä: Vitali Fridzon 16/3, Sergei Monia 15/9/5 syöttöä, Dmitri Sokolov 14/6, Aleksei Shved 9/2/7 syöttöä.

Tilastot: Basket.fi