Susijengi hioi kynsiään EM-kisakuntoon pelaamalla Vilnassa kolmipäiväisen turnauksen. Saldona turnauksesta oli kolme kovaa ottelua joissa Suomi pääsi hieromaan kuvioitaan ja joukkuetta peluutettiin laajalla rintamalla.

Suomi oli lähellä jättiyllätystä Liettuaa vastaan, mutta Petteri Koposen viime sekunnin heitto meni harmittavasti ohi. Vakuuttava esitys Tshekkiä oli Suomen näytöstä ja viimeisessä pelissä Venäjää vastaan vähemmän peliaikaa saaneet käyttivät näyttöpaikkansa hyväkseen.

– Tämä oli onnistunut turnaus. Liettua-peli oli astetta kovempi ja pystyimme nousemaan heitä vastaan taistelemaan voitosta. Nostimme sitten tasoa edelleen Tshekkiä vastaan. Ainahan sitä voitosta pelataan ja jos se Petterin [Koponen] heitto olisi mennyt sisään, niin olisimme taistelleet turnausvoitosta. Kaiken kaikkiaan tämä oli kuitenkin onnistunut turnaus meiltä, Suomen valmennusryhmään kuuluva Lassi Tuovi niputti turnauksen SuomiKoris-sivustolle.

Suomen joukkue matkasi takaisin kotimaahan perjantai-iltana. Edessä ovat vielä viimeistely harjoitukset ja keskiviikon kenraaliharjoitus Latviaa vastaan kotiyleisön edessä Hartwall Areenalla.

– Keskiviikkona on seuraava peli ja vastassa on mielenkiintoinen vastus. Nyt valmistaudumme alkuviikosta ja teemme pieniä viilauksia kisoja ajatellen. Ei tässä vaiheessa enää mitään suuria muutoksia tehdä, Tuovi paljastaa.

Salttu Forsström