Suomen Susijengin runkopelaajat jatkoivat hurjaa nousuaan Suomen miesten maajoukkuehistorian kirkkaimpaan eliittiin tänään päättyneen Vilnan turnauksen aikana. Tuukka Kotti nousi kaikkien aikojen neljänneksi pelattujen maaotteluiden määrässä.

Susijengin hallitseva ”teräsmies” eli useimmin miesten maaotteluissa esiintynyt pelaaja Tuukka Kotti, 32, ohitti Vilnan turnauksessa Kari Liimon ja Heikki Kaskon ja nousi Jorma Pilkevaaran kintereille pelattujen maaotteluiden määrässä.

Forssalaislähtöinen, 205-senttinen Kotti on nyt kerännyt tililleen jo 156 pelattua maaottelua ja ohittanee Slovenian EM-kisojen alkulohkon toisessa ottelussa Pilkevaaran. Tuolloin Kottia enemmän maaotteluita olisivat pelanneet vain Jouko Heikkinen (190) ja Risto Lignell (169).

Pelattujen maaotteluiden top 20-listalla myös Hanno Möttölä, 36, ja Kimmo Muurinen, 32, nousivat pari pykälää ylöspäin. Möttölä (144) kiilasi Kalevi ”Monni” Sarkalahden (143) ohi yhdeksännelle sijalle ja Muurinen (136) jätti 13. sijan myötä taakseen Kari-Pekka Klingan (135), Klaus Mahlamäen (134) sekä Tapio Stenin (134).

Kahdenkymmenen eniten maaotteluita pelanneen pelaajan listalle on nousemassa myös kaksi täysin uutta nimeä, sillä Antti Nikkilä (128), 35, on vain yhden ottelun päässä 20. sijan Pekka Markkasesta (129) ja Shawn Huffkin (126), 29, hätyyttelee Markkasta.

www.basket.fi