Korisliigaan ja kivikovaan Eurocupiin valmistautuva Nilan Bisons on tehnyt yhden kauden sopimuksen erittäin kokeneen Billy Keysin kanssa. Keys, 35, on varsin meritoitunut takakentän pelaaja, jonka vyöltä löytyy kausia mm. Italian, Israelin, Espanjan ja Kreikan liigoista. Bisons kertoo sopimuksesta kotisivuillaan.

Kaudella 2009-2010 Keys johdatti joukkueensa aina Euroliigaan asti. Maroussin pelillisenä ja henkisenä johtajana toiminut Keys iski Euroliigassa mainiot tehot pöytään. Keväällä 2011 Keys johti Budivelnikin Ukrainan Superliigan mestaruuteen.

Kaksi viimeistä kautta Keys on pelannut Kreikan liigan Panioniosissa. Viimeisellä Kreikan kaudellaan Keys laittoi kroppaansa takaisin täyteen pelikuntoon, pelasi pienempiä minuutteja ja auttoi seuraansa myös valmennuspuolella. Tällä hetkellä Keys on jälleen täydessä pelikunnossa ja haluaa vielä pelata muutaman täysimittaisen kauden uudessa ympäristössä.

Keys on tuttu peluri monille suomalaistähdille. Entinen maajoukkuepeluri Mikko Noopila pelasi Keysin kanssa useamman vuoden New Mexico Statessa. Nykyinen maajoukkuemies Shawn Huff pelasi samaan aikaan Keysin kanssa Maroussissa kauden 2008-2009.

Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson tapasi Keysin muutama viikko sitten Yhdysvalloissa treenileirillä, jossa mies harjoitteli mm. NBA-pelaajien kanssa. Jenkkitakamies liittyy Biisoni-jengiin jo ensi viikolla.