Suomen koripallomaajoukkue hävisi keskiviikkona Latvialle lukemin 84-90 Hartwall Areenassa pelatussa maaottelussa. Susijengin turmioksi koitui heikko kolmas neljännes, jonka aikana vieraat karkasivat kahdeksan pisteen johtoon. Viimeisellä neljänneksellä Suomi nousi vielä taistelemaan voitosta, mutta ratkaisevat heitot kolisivat ohi.

Suomi aloitti ottelun hyvin. Viiden minuutin jälkeen taululla komeilivat 12-4 lukemat ja avausneljännes päättyi Suomen 18-13 johdossa. Toinen neljännes palloiltiin tasatahtia ja Latvian summerin soidessa upottama kolmen pisteen heitto kavensi tilanteeksi 41-37.

Latvia siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon kun toista puoliaikaa oli pelattu kolme minuuttia. Gerald Lee junior toi Susijengin vielä tasoihin 58-58 oman vapaaheittonsa reboundista, mutta sen jälkeen Latvia karkasi ja neljännes päättyi lukemissa 60-68.

Latvia näytti karkaavaan helppoon voittoon kun sen heitto putosi (kahden pisteen heittojen onnistumisprosentti 56,8) ja toisaalta suomalaisten yritykset jäivät puutteelliseksi. Suomi upotti kakkosensa vain 44,9-prosenttisesti.

Lopussa Suomi antoi jännitettävää Hartwall Areenan 4449-päiselle yleisölle nousten jo kahden pisteen päähän. Latvian Kristaps Janicenocks upotti kuitenkin kylmäpäisesti molemmat vaparinsa 8,9 sekuntia ennen päätössummeria vieden joukkueensa 88-84 johtoon. Kun Petteri Koponen epäonnistui seuraavassa hyökkäyksessä, oli ottelu ratkennut.

Ottelu oli Suomelle viimeinen yleisön edessä pelattu maaottelu ennen Slovenian EM-kisoja. Huomenna torstaina Susijengi kohtaa Latvian vielä suljettujen ovien takana ennen kisoihin starttaamista.

Suomi: Gerald Lee jr 13/2/2 blokkia, Petteri Koponen 12/2/4 syöttöä, Kimmo Muurinen 11/6, Shawn Huff 9/8, Tuukka Kotti 9/7, Teemu Rannikko 9/3/4 syöttöä, Hanno Möttölä 9/0, Samuel Haanpää 5/3, Mikko Koivisto 5/0, Roope Ahonen 2/0, Antti Nikkilä 0/0, Antto Nikkarinen.

Latvia: Mareks Mejeris 16/3, Rolands Freimanis 14/8, Kaspars Berzins 14/7/4 syöttöä, Kristaps Janicenoks 13/3. (Lähde: basket.fi)