Slovenian EM-lopputurnaukseen on aikaa enää viisi päivää. Vaikka Suomi hävisi kenraaliharjoituksensa Latvialle, katsoo Kimmo Muurinen luottavaisin mielin kohti tulevia kisoja.

Suomi taipui Latvialle keskiviikkona, mutta Muurinen ei vaivaa päätään tappiolla, vaan keskittyy olennaiseen.

– Ei oteta minkäänlaista paniikkia siitä. Lähdemme kisoihin ihan uudella mielellä, ei tämä ollut mikään katastrofi, Muurinen muistuttaa SuomiKoris-sivustolle.

Muurinen on toistamiseen Susijengin mukana, kun joukkue matkustaa EM-lopputurnaukseen. Muurinen otti valinnan ylpeänä vastaan.

– Mahtavaa päästä kisoihin ja että pääsin joukkueeseen mukaan. On mahtavaa pelata toiset kisat peräkkäin ja että olemme joukkueena pelanneet niin hyvin, että olemme taas mukana kunnon kisoissa.

Suomen joukkueessa on 10 samaa pelaajaa kuin kahden vuoden takaisissa kisoissa. Muurinen uskoo edelliskisojen kokemuksesta olevan hyötyä.

– En tiedä missä se voisi näkyä. Ehkä on tullut varmuutta kun tiedämme, että kisaohjelma on henkisesti ja fyysisesti rankka. Siihen voi ehkä jotenkin henkisesti valmistautua.

Suomi aloittaa ottelunsa 4.9., kun vastaan asettuu kova Turkki. Hyvä aloitus petaisi tietä muihin peleihin.

– Kaikki pelit ovat tärkeitä. Jos saadaan hyvä peli kärkeen, niin siitä on toki helpompi lähteä eteenpäin.

Kuuden joukkueen lohkosta kolme pääsee jatkopeleihin. Taistelu on kovaa, mutta Muurinen uskoo Suomen pystyvän kukistamaan isompiaan.

– Venäjällä on ollut vaikeuksia ainakin Liettuan turnauksen perusteella. Niillä oli loukkaantumisia ja kieltäytymisiä. Olisiko se yksi joka voisi jäädä pois kolmen joukosta? Myös Ruotsia on povattu vähän heikommaksi, Muurinen ennakoi.

Kim Sanden