Tampereen Pyrinnön kokokoonpano lokakuussa alkavaan Korisliigan kauteen on valmis. Pyrinnön kokoonpanon täydentää 25-vuotias Kelvin Lewis. 195-senttinen combo-takamies siirtyy Pyrinnön riveihin Ruotsin Basketliganista, jossa hän edusti viime kaudella Solna Vikingsiä.

Lewis edusti ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan Euroopassa ruotsalaista Solna Vikingsiä, joka sijottui Basketliganin runkosarjassa kuudenneksi (20-13). Puolivälierissä Solna laittoi Södetälje Kingsin tiukille, mutta lopulta Ruotsin mestaruuden voittanut Södertälje oli vahvempi voitoin 3-2.

Suomen maajoukkuetakamies Roope Ahosen seurakaverina pelannut Lewis oli Vikingsin paras pistemies heitettyään 16,2 pistettä ottelua kohden. Vikingsin tasaisuudesta kertonee se, että peräti kahdeksan pelaajaa teki kaudella vähintään kahdeksan pistettä ottelua kohden. 44 prosentin (96/218) tarkkuudella kaaren takaa osunut Lewis oli myös yksi sarjan tarkimmista kaukoheittäjistä.

– Kelvin sopii erinomaisesti pelaajapalettiimme. Hän on nuori ja kovaa kyytiä urallaan eteenpäin menevä, mutta silti jo kannuksensa ammattilaiskentällä hankkinut pelaaja. Keskinäisen jutustelumme, ottelutallenteiden ja Ruotsista tulleiden lausuntojen perusteella saamme erinomaisen joukkuepelaajan ja hyvän harjoittelijan joukkueeseemme. Kartoitin enemmän tai vähemmän vakavasti varmaan pariasataa eri pelaajaa tälle paikalle. Viimein Kelvinissä persoona, osaaminen, pelikäsitys, koko ja talous kohtasivat, Pyrinnön valmentaja Pieti Poikola toteaa seuran sivuilla.