Namika Lahden nuorehko joukkue vahvistuu kokeneimmalla jäsenellään, kun seura kiinnitti 29-vuotiaan amerikkalaisen Dan Opplandin (203cm) tulevaksi kaudeksi.

Kahdeksatta kauttaan Euroopassa aloittava Oppland on kolunnut läpi Hollannin, Puolan, Ruotsin ja Saksan sarjat, mutta on edustanut viimeiset neljä vuotta Itävallan pääsarjan Gmundenia. Samassa seurassa pelasi myös Namikan edellinen värväys Robert Arnold.

Ensimmäisellä kaudellaan 2009 – 2010 Gmundenissa Oppland oli mukana voittamassa seuralleen sen neljättä mestaruutta 2000-luvulla. Seuraavina kahtena keväänä Gmunden eteni myös finaaleihin, mutta hävisi kuitenkin molemmilla kerroilla paremmalleen.

Viime kaudella joukkueen taival päättyi jo pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Oppland esiintyi kauden aikana 34 ottelussa kirjaten tilastoihin keskimäärin 29:06 peliminuuttia, 14.9 pistettä, 6.5 levypalloa 1.3 syöttöä peliä kohden. Oppland oli näin joukkueensa tehokkain levypalloissa ja toiseksi paras pistemies niin ikään juuri Namikaan siirtyneen seurakaverinsa Robert Arnoldin jälkeen.

Päävalmentaja Ilkka Palviainen uskoo, että jenkkikaksikon kahden kauden yhteisestä taipaleesta Gmundenissa on Namikalle paljon hyötyä.

– Olen seurannut Opplandia Itävallan sarjassa jo useamman vuoden. Pelaajilla on kahdestaan jo valmiiksi linkki keskenään, joten heidät on varmasti hieman helpompi tuoda mukaan meidän joukkueeseen tällä aikataululla.

– Opplandilla on vakuuttava ura Euroopasta ja on pystynyt pelaamaan täällä hyvin jo useamman kauden. Erittäin fiksu iso pelaaja, tuo kokemusta molempien korien lähelle. Tekee paljon pieniä asioita oikein, oikea-aikaisia screenejä, viimeistelee korin läheltä ja ottaa tarvittaessa kaukoheitonkin. Aivan puhdasta sentteriä emme tähän hakeneetkaan

– Etenkin puolustuspäässä Oppland sijoittuu hyvin. Pelaa kovaa ja taistelee. Sellainen pelaaja, joka täydentää meidän pienempää päätä hyvin, Palviainen kuvaillee seuran sivuilla.