Korisliigaan valmistautuva Namika Lappeenranta on vahvistanut rivejään tutuilla kasvoilla. Viime kaudella Urheilutalon suosikkeihin noussut Lasse Aavamäki (211cm, 120kg) jatkaa Namikan nutussa tulevan kauden kattavalla sopimuksella. Lisäksi Namika on solminut jo viime kaudella Korisliigassa pelanneiden omien junioreidensa, Teemu Turusen (187cm, synt. 1994) ja Timi Puittisen (193cm, synt. 1994) kanssa vuoden mittaiset sopimukset.

Viime kaudella vasta tammikuun lopussa Namikan kakkosjoukkueesta edustukseen siirtynyt 31-vuotias Aavamäki kirjasi loppukauden aikana 11 minuutissaan tehoikseen kolme pistettä ja kaksi levypalloa ottelua kohden.

Susijengin matkassa Sloveniassa parasta aikaa kisoihin valmistautuva päävalmentaja Lassi Tuovi on iloinen joukkueen ison pään olevan nyt kasassa.

– Lasse osoitti viime kaudella, että kokenutkin pelaaja pystyy murtautumaan Korisliigaan mukaan, kun asenne on kohdallaan. Isojen pelaajien materiaalimme on erittäin kilpailukykyinen ja vaarallinen tulevalla kaudella, Tuovi kommentoi Namikan sivuilla.

Turunen sekä Puittinen olivat edellisellä kaudella suuressa roolissa A-junioreiden SM-sarjassa. Puittinen oli sarjan pistetilaston kärkeä 19 pisteen keskiarvollaan, Turunen puolestaan heitti pelinjohdon ohella 13,4 pistettä ottelua kohden.

Pitkän linjan namikalainen Tuovi on tyytyväinen tilanteeseen, jossa omia nuoria on mahdollista nostaa mukaan kamppailuun peliajasta.

– Teemu ja Timi ovat nyt juniorivuotensa pelanneet, ja aloittavat taistelun kohti edustusjoukkueen rotaatiota. Voimme Namikassa olla ylpeitä, että tuotamme miesten edustusjoukkueeseen jälleen omia kasvatteja.

Namikalla on nyt pelaajasopimukset em. pelaajien lisäksi Antti Niskasen, Anttoni Tapion, Eero Aaltosen, Atte Pertun, Clifton Jonesin ja Greg Loginsin kanssa. Joukkuetta täydennetään vielä kahdella amerikkalaisvahvistuksella sekä try-out-jakson jälkeen mahdollisesti omilla junioreilla.