Suomen maajoukkueen konkareihin kuuluva Teemu Rannikko myönsi, ettei MM-hopeamitalisti Turkin kaataminen ollut mikään ihan jokapäiväinen juttu. Vuodesta 1996 Susijengin paitaa kantanut Rannikko nosti voiton arvoasteikollaan korkealle.

– Kyllä tämä oli yksi maajoukkueurani suurimmista voitoista. Viime kisoissa pääsimme jatkoon voittamalla viimeisen pelin ja se oli hieno, mutta siihen tarvittiin vähän muidenkin apua. Oli tämä ehdottomasti yksi kovimmista, Rannikko pohti.

Suomi näytti jo murskaavan Turkin, kun ero oli parhaimmillaan jo 19 pistettä. Turkki tuli kuitenkin takaisin peliin mukaan.

– Puolustuksemme oli vähän myöhässä, mutta sitten Sasu [Salin] iski yhdeksästä metristä kolmosen sisään ja Shawn [Huff] teki korin alta ja saimme eron taas kymmeneen. En tiedä mitä lopussa tapahtui, mutta onneksi pystyimme pitämään voiton johdon loppuun saakka.

Yksi komeimmista yksilösuorituksista nähtiin, kun Rannikko antoi käsittämättömän upean syötön (katso se täältä) Hanno Möttölälle turkkilaispelaajien ahdistamana ja Möttölä pääsi nostamaan vapaasti pallon koriin.

– Se tuli jostain. Käännyin ja näin nopeasti, että Hanno oli vapaana ja laitoin pallon sinne. Jos kymmenen kertaa kokeilisi, niin ei se joka kerta menisi perille. Välillä tarvitaan vähän tuuriakin, Rannikko naureskeli.

Suomen seuraava haaste on Ruotsi ja ottelu alkaa kello 15.30. Ottelun tapahtumia voi seurata myös SuomiKoriksen Facebook- ja Twitter-sivuilta.

SuomiKoris.com Facebookissa
SuomiKoris.com Twitterissä

Salttu Forsström