Suomi on aloittanut EM-kisat puhtaalla pelillä. Sekä Turkki että Ruotsi ovat saaneet tuta Susijengin kovuuden. Suomen joukkueen konkari Hanno Möttölän mukaan Susijengin salaisuutena on kova työnteko.

Torstaisessa ottelussa Ruotsi roikkui mukana ensimmäisen neljänneksen, mutta putosi sitten kyydistä.

– Päätimme, että meidän täytyy tehdä enemmän töitä kuin Ruotsi. Kun tekee enemmän hommia, niin yleensä lopputuloskin on sitten hyvä. Mietimme joka tilanteen kerrallaan ja keskitymme vain siihen, Möttölä mietti.

Lauantaina Suomi kohtaa loppuunmyydyn katsomon edessä Italian. Tunnelma on ollut jo aiemmin huipussaan ja Möttölä uskoo, että lauantaina edessä on jotain ainutlaatuista.

– Faneja on ollut hienosti paikalla, mutta lauantaina niitä on tuplasti enemmän. Lauantaina on varmasti kisojen paras tunnelma. Kaikki alkulohkot mukaan lukien. Hienoa, että täällä on niin paljon suomalaisfaneja, Möttölä kiitteli vielä fanien tukea.

Torstaisessa Ruotsi-ottelussa Möttölä vielä huudatti faneja ottelun loppuhetkillä.

– Välillä pitää vähän herätellä, että yleisökin pääsee 40 minuutin kuntoon, Hanno naureskeli.

Tulevaan Italia-otteluun Möttölä lähtee luottavaisena.

– Tupa on täynnä ja se on Italialle kuin kotiottelu. Meidän ei tarvitse pelätä Italiaa ja siellä on paljon tuttuja naamoja monelle meistä. Heillä on erinomainen takakenttä ja laidat ja taitavat yksilöt. Saa olla kuitenkin aika kova jos joku joukkue pelaa parempaa puolustuspeliä kuin me, Möttölä päätti.

Salttu Forsström