Eilen paikkansa EM-kisojen 12 parhaan joukossa varmistaneen Suomen miesten Susijengin kapteeni Hanno Möttölä pelaa uransa 150. maaottelun tänään EM-alkusarjan päätöspelissä Kreikkaa vastaan. Möttölä ja toinen pitkäaikainen Susijengi-tähti Teemu Rannikko juhlivat tänään myös syntymäpäiviään.

Möttölä teki ensiesiintymisensä Suomen miesten maajoukkueessa Ateenassa 26.5.1995 Kreikkaa vastaan ja kuului Henrik Dettmannin valmentamaan EM-kisamiehistöön sen nuorimpana pelaajana kesällä 1995.

Möttölän maajoukkueura on ylivoimaisesti Suomen miesten maajoukkuehistorian pisin. HNMKY:n kasvatti on kuulunut Susijengin kokoonpanoon jo huimat 18 vuotta sekä runsaat kaksi kuukautta päälle. Naisten ennätystä pitää hallussaan 25 vuotta, 11 kuukautta ja 30 päivää maajoukkueessa pelannut Lea Hakala.

Möttölä viettää tänään 9. syyskuuta 37-vuotispäiviään. Maanantain toinen syntymäpäiväsankari on Teemu Rannikko, jolla tulee täyteen 33 vuotta.