Suomi varmisti maanantaina upeasti paikkansa jatkolohkossa kaatamalla Venäjän. Suomen lisäksi jatkolohkoon marssivat Italia ja Kreikka.

Suomi voitti huikean jännitysnäytelmän jälkeen Venäjän 86–83 (31–30, 67–67, 75–75). Samalla Susijengi sinetöi paikkansa 12 parhaan joukossa. Italia varmisti lohkovoiton kaataessaan Kreikan 81–72 (36–38). Samalla Italia varmisti lohkon ykkössijan ja on samalla kisojen ainoa tappioton joukkue tällä hetkellä. Lohkon kolmannessa pelissä jatkohaaveet jo menettäneet Ruotsi ja Turkki kohtasivat ja turkkilaiset ottivat kisojen avausvoittonsa 87-75 (40-35) numeroin.

Näin Suomi, Italia ja Kreikka etenevät kisoissa seuraavalle kierrokselle. MM-kakkosen Turkin ja olympiakolmosen Venäjän urakka päättyi näin jo alkulohkovaiheeseen.

Suomi saa jatkolohkossa vastustajakseen varmuudella Espanjan ja Italian. Kroatia ja Tshekki ratkovat keskinäisessä ottelussa toisen jatkajan.