Ennen maanantain Kreikka-ottelua Petteri Koponen ei ollut pistetilastoissa juhlinut, vaikka olikin tehnyt vahvaa työtä joukkueen eteen. Maanantaina Koposen käsi kävi kuitenkin tulikuumana, kun hän pussitti peräti 29 pistettä johdattaen Susijengin voittoon Kreikasta.

Koposella oli parissa aiemmassa pelissä vaikeuksia saada heittoaan sisään, mutta nyt padot murtuivat.

– Tänään aukesi. Täytyy myöntää, että olen huojentunut, sillä aiemmissa peleissä on mennyt monta ohi sellaista mitkä olen normaalisti laittanut sisään. Nyt aukesi sitten kunnolla, hyvätuulinen Koponen jutteli pelin jälkeen.

– Kyllä sitä tulee väkisinkin vähän turhautuneeksi, kun tietää että pystyy parempaan. Olemme parissa edellispelissä heittäneet 30 prosentin tarkkuudella ja se kertoo kuitenkin meidän puolustuspelistä, kun olemme silti kyenneet voittamaan otteluita, Koponen jatkoi.

Aiemmissa otteluissa Koponen on ollut vastustajan papereissa isolla merkattu mies, mutta Kreikkaa vastaan hän sai tilaa jonka hän käytti tehokkaasti hyväkseen.

– Kyllähän mekin skouttaamme vastustajan ja he ovat varmasti skoutanneet minut. Meiltä kuitenkin nousee aina uusia ratkaisijoita. Viimeksi Shawn Huff pelasi hyvin kuten myös tänään, Kimmo Muurinen oli tänään taas huikea ja Tuukka Kotti teki tärkeitä koreja, kun meidän piti, Koponen kehui.

Harva uskoi Koperin Bonifika Areenalla näkemäänsä, kun Kreikka hakkasi päätään Suomen puolustukseen ja Suomi jylläsi hyökkäyspäässä. Pitkä ottelu Venäjää vastaan ei näkynyt enää Suomen kintereissä.

– Saimme itseluottamusta eilisestä Venäjä-voitosta. Saimme onnistumisia heti alkuun ja siitä saimme hyvän draivin päälle ja aloimme uskoa pystyvämme voittamaan tämän ottelun. Kaikki on aina helpompaa ja kevyempää, jos tulee onnistumisia ja kyllähän se syö, jos ei tule.

Salttu Forsström