Edellisottelun Turkkia vastaan väliin jättänyt Teemu Rannikko on jälleen pelikunnossa, kun Susijengi iskee Kroatian kimppuun torstaina.

Rannikko kärsi sekä nilkka- että sormivammasta, mutta on nyt paremmassa kunnossa.

– Tilanne on ihan kohtalainen, Rannikko totesi mystisesti keskiviikon lehdistötilaisuudessa.

Oletko pelikunnossa?

– Kyllä.

Suomella on kalavelkoja maksettavanaan, sillä kaksi vuotta sitten alkulohkon avausottelussa Kroatia voitti Suomen viidellä pisteellä.

– Kaksi vuotta sitten hävisimme. Sen verran muistan, että taisimme vähän lähteä siihen otteluun, että mennään nyt pelaamaan, kun pääsimme EM-kisoihin ja tulee tällainen iso maa vastaan. Pelailimme siinä emmekä oikein tajunneet, että voimme voittaa pelin. Ajat ovat siinä mielessä muuttuneet. Silloinkin oli tarkoitus, mutta emme ehkä uskoneet tarpeeksi omiin kykyihimme. Nyt on vähän eri joukkue vastassa, mutta tiedämme että jos kaikki menee nappiin, niin meillä on mahdollisuudet voittaa.

Kroatia on perinteinen koripallomaa, mutta menestys on karttanut sitä viimeiset vuodet ja käyrä on ollut laskeva. Sitä ei kuitenkaan voi missään olosuhteissa laskea pois, sillä kyseessä on erittäin kova joukkue.

– Siellä on tuttuja pelaajia ja on heitä vastaan tullut vuosien varrella pelattua. Kova nippu vastassa ja heillä on kolme avainpelaajaa: Ante Tomic ja yksi Euroopan kovimmista skoraajista Bojan Bogdanovics ja pointti Roko Leni Ukic. He ovat ehkä ne parhaimmat pelaajat, mutta emmeköhän me jotain keksi heidän päänsä menoksi.

Kroatia on yksi kisojen isokokoisimmista joukkueista, sillä joukkueen keskipituus on 2,04 metriä eikä joukkueessa ole kuin kolme alle kaksimetristä peluria.

– Onhan siellä isoja pelipoikia joka pelipaikalle. Heillä on kokoa, mutta meillä on se meidän pelityylimme mitä pelaamme eikä sekään tule heille yllätyksenä. Puolustuslevypallot tulevat olemaan taas isossa roolissa. Olemme pärjänneet levypalloissa hyvin tähän mennessä ja meidän pitää jatkaa samalla tavalla. Tiedämme mitä meidän pitää tehdä, Rannikko tähdentää.

Suomi kohtaa seuraavaksi torstaina Kroatian. Ottelu alkaa kello 15.30. Ottelun tapahtumia voi seurata myös SuomiKoris.comin Facebook- ja Twitter-sivuilta.
SuomiKoris.com Facebookissa
SuomiKoris.com Twitterissä

Salttu Forsström