Kroatia ei jättänyt Suomelle mitään mahdollisuuksia, kun joukkueet kohtasivat jatkolohkon avausottelussa. Suomen päävalmentaja Henrik Dettmannin mukaan Suomen pelivalmius ei ollut Kroatian tasolla.

Suomi ei päässyt Kroatiaa vastaan aikaisempien otteluiden tasolle ja Kroatia tahditti nuotit heti ottelun alusta saakka eikä Susijengi pystynyt vastaamaan haasteeseen.

– Ei ollut tänään meidän päivä. Meidän pelivalmius ei ollut samalla tasolla kuin mitä se on ollut aikaisemmissa otteluissa. Tämä on pitkä turnaus ja tähän asti Suomi on pelannut turnauksessa terävimmillään, mutta tänään emme päässeet sille tasolle. Alussa emme saaneet levypalloja ja voihan sitä aina pohtia sitä tilannetta tai tätä tilannetta, mutta tämä on kokonaisuus. Emme olleet valmiita tänään, Dettmann harmitteli pelin jälkeen.

Kroatia jyräsi etenkin korin alla, sillä levypallot joukkue vei 47-30 ja korin alta tehdyt pisteet olivat 44-10. Dettmannin mukaan Kroatia vei ottelussa kaksinkamppailut nimiinsä.

– Kroatialla on toistaiseksi meitä vastaan pelanneista joukkueista ainoa pitkä pelaaja, joka osaa syöttää. Kyllä kaikki tietävät miten me pelaamme ja kysymys on siitä, kuka hoitaa sen minä vastaan sinä-tilanteen. Onhan sekin selvä asia, että jos vastakkain ovat Euroliigan ja Korisliigan pelaaja, niin useimmiten se Euroliigan pelaaja voittaa. Aina välillä kuitenkin se Korisliigan pelaajakin voittaa, kuten tähän asti on nähty. Näin tämä peli menee. Koripallo on strategiapeli, Dettmann pyöritteli.

Tappio vaikeutti selvästi Suomen jatkohaaveita, mutta missään nimessä niitä ei ole vielä kuopattu, sillä edessä on vielä kaksi ottelua. Lauantaina vastassa on Espanja ja maanantaina Slovenia.

– Tämä on hieno turnaus, meillä on täällä upeat puitteet ja joukkue on pelannut loistavasti, mutta näin voi käydä. Ei sitä edellistä peliä kannata jäädä hirveästi miettimään, vaan alamme miettimään seuraava peliä, Dettmann siirsi katseen jo eteenpäin.

Salttu Forsström