Suomi aloittaa jatkolohkon ottelunsa torstaina kohtaamalla Kroatian. Susijengiä asettuu vastaan turnauksen isokokoisin joukkue, mutta Suomen joukkueen jätti Antti Nikkilälle se sopii mainiosti.

Ennen maanantaista Kreikka-peliä Nikkilä kävi Ruotsia vastaan kentällä muutaman minuutin ajan, mutta muuten peliaika oli kortilla. Hänen on kuitenkin pidettävä itsensä koko ajan valmiudessa jos käsky kentälle käy.

– Minun täytyy joka päivä tehdä ylimääräinen treeni, että jalat pysyvät terävänä ja hyvässä kunnossa. Onhan se henkisesti tosi kovaa olla kaksi tuntia siinä vireystilanteessa eikä sitten välttämättä pääse lainkaan kentälle.

Hanno Möttölän loukkaantuminen avasi hänelle paikan Kreikkaa vastaan eikä Kangasalan mies jättänyt sitä käyttämättä.

– Kreikkaa vastaan se onnistui ihan kivasti. Oli sellainen energinen olo siinä vaiheessa, kun pääsin kehiin ja tuli onnistumisia.

Yksi ottelun kohokohdista oli, kun Euroliigan viime kauden MVP Vassilis Spanoulis törmäsi muuriin nimeltä Nikkilä ja jäi keräämään luitaan Bonifika Areenan parketille.

– En muista ihan tarkkaan tilannetta, mutta yleensä siinä käy aika huonosti sille pienemmälle kaverille, Nikkilä naurahtaa.

Itseluottamus korkealla jatkolohkoon

Spanoulisin pysäyttämisen lisäksi Nikkilä toi kokoa Suomen kokoonpanoon ja isoja screenejä joita Petteri Koponen pääsi käyttämään hyväksi pelin aikana.

– Luulen, että se auttoi häntä pääsemään vauhtiin. Hän sai pikkaisen enemmän tilaa kuin normaalisti ja sitä kautta hän pääsi lämpenemään tosi hyvin. Sittenhän hänellä alkoi pudota kaikki heitot ja sehän on se kaikkein tärkein asia screenien tekemisessä, Nikkilä muistuttaa.

Kreikka-pelin jälkeen Nikkilä katsoo luottavaisena eteenpäin.

– Nyt täytyy asennoitua ihan eri tavalla, kun Hannokin on sivussa. Kreikka-ottelu toi hirveästi lisää itseluottamusta, että tässähän on ihan hauska pelata ja kiva päästä tekemään tilaa ”Petskulle”, 210-senttinen jätti virnistää.

Kroatia on kisojen suurikokoisin joukkue ja ainoastaan kolme pelaajaa on alle 2 metriä ja heistäkin kaksi on yli 196-senttiä. Nikkilää eivät suurikokoiset vastustajat häiritse.

– Uskon, että Kroatia sopii minulle paljon paremmin kuin mikään aikaisempi joukkue tässä turnauksessa. Ei siinä mielessä mitään hätää ja odotan mielenkiintoista ottelua.

Pyrintöä Korisliigassa edustava Nikkilä on valmis täyttämään ruutunsa Kroatian kaadossa.

– Screenejä vaan, tehdään tilaa ja taistellaan jokaisesta pallosta. Ei yhtään voi antaa periksi. Teemme töitä sen 40 minuuttia ja luulen, että se riittää.

Suomen ja Kroatian ottelu alkaa Stozicen Areenalla kello 15.30. Ottelun vaiheita voi seurata myös SuomiKoris.comin Twitter- ja Facebook-sivuilta.
SuomiKoris.com Facebookissa
SuomiKoris.com Twitterissä

Salttu Forsström