Suomelle ei jäänyt jossiteltavaa Kroatiaa vastaan, kun Suomi kärsi 25 pisteen tappion. Kroatia oli selvästi edellä erityisesti levypalloissa joita kroaattien käsiin jäi jopa 17 enemmän.

Shawn Huffin mukaan Suomi ei missään vaiheessa päässyt pelin rytmiin kiinni, kun Kroatia pystyi eliminoimaan vahvuuksillaan Suomen pelaamisen.

– Vaikea peli ja Kroatia on erittäin hyvä joukkue. Heillä on pitkiä ja urheilullisia pelaajia. Alussa meidän puolustus toimi vielä ihan ok, mutta emme saaneet levypalloja ja siten emme päässeet juoksemaan. He pääsivät aina palloon ja kun puolustamme kauan, niin se on vaikeaa. Kun he saivat rikottua meidän puolustusta vähän, niin he löysivät aina avoimen jätkän ja pallo meni eteenpäin koko ajan. Heillä ei ollut yhtään epäröintiä eikä mitään. Emme saaneet hallittua yhtään heidän hyökkäyspeliään, Huff kertasi ottelun ratkaisutekijöitä.

Kroatia saneli ottelun ehdot eikä Suomi pystynyt vastaamaan Kroatian koko etuun samalla tavoin kuin aiemmissa otteluissa Turkkia, Venäjää ja Kreikkaa vastaan.

– Nopeus on meidän aseemme, mutta samalla koko on yksi meidän heikkouksistamme. Olemme puolustaneet tosi hyvin tähän mennessä isoja vastaan, mutta puolustus ei lopu siihen ohiheittoon, vaan siihen kun saamme sen levypallon. Meidän pitää aina olla hereillä ja keskittyneitä. Tänään emme vain onnistuneet saamaan niitä levypalloja ja ehkä peli olisi ollut erilaista jos olisimme saaneet enemmän levypalloja. Nyt he vain pääsivät painamaan päälle koko ajan ja loppujen lopuksi se ero repesi.

Suomen seuraava peli on lauantaina Espanjaa vastaan ja Kroatia-tappio pyyhitään nopeasti pois mielestä.

– Tälle pelille ei voi enää mitään ja meidän on pakko oppia tästä ja miettiä mitä voimme parantaa seuraavaan peliin. Nyt jalat kuntoon, taktiikka kuntoon ja puolustuspeli kuntoon ja lähdetään Espanja-peliin hakemaan voittoa, Huff päätti.

Salttu Forsström