Lahden Namika isännöi viikonloppuna kaksipäiväistä turnausta. Isäntäjoukkueen lisäksi turnaukseen osallistuvat Lapuan Korikobrat sekä Helsinki Seagulls.

Namika Lahti päätyi viime kaudella runkosarjassa sijalle 11. Päävalmentajana jatkaa Ilkka Palviainen ja joukkue on vahvistunut Kauhajoen Karhusta tulleilla paluumuuttaja Ilkka Vuorella ja Eldar Skamolla. Amerikkalaisvahvistuksina nähdään rapakon takaa tuleva laituri Billy White, sekä viimeiset kaksi kautta Itävallan pääsarjan Gmundenia edustaneet laituri Robert Arnold sekä korinaluspelaaja Dan Oppland. Lisäksi kotimainen kaarti on täydentynyt Tommi Huolilalla.

Lapuan Korikobrat oli viime kaudella Namikan päävastustajia sijoittuen tasapisteisiin lahtelaisten kanssa. Joukkueen päävalmentajaksi tälle kaudelle tuli Terence Stansbury ja apuvalmentajana toimii Derrick Crayton. Kobrien riveissä nähdään viime kaudella Namikaa edustanut Cedric Latimer.

Vastaperustettu Helsinki Seagulls aloittaa toimintansa miesten Divari A:ssa alkavalla kaudella. Edustusjoukkueen päävalmentajana aloittaa Mikko Larkas.

Turnaus käynnistyy perjantaina pelattavalla Namika Lahti-KoriKobrat-ottelulla. Alkuperäiseen ohjelmaan tuli pienoinen muutos koskien lauantain pelejä, sillä peliaikataulua on rukattu siten, että pelin jälkeen olisi mahdollisuus mennä katsomaan Suomen ja Espanjan välistä ottelua.

– Alun perin tarkoituksena oli mahdollistaa todellinen superlauantai ottaen huomioon viideltä alkavan Pelicansin kotiavauksen. Tässä tapauksessa koripallo ajaa kuitenkin luonnollisesti edelle, Risto Virtanen sanoi Namikan sivuilla.

– Varmasti moni olisi halunnut nähdä illan ottelut molemmissa halleissa, mutta Espanja-peli on sellainen herkkupala joka varmasti kerää kansaa kotikatsomoihin.

Suurhallin harjoitusturnaus:
Pe 19.00 Namika – Lapuan KoriKobrat
La 11.30 Lapuan Korikobrat – Helsinki Seagulls
La 17.00 Namika Lahti – Helsinki Seagulls

Lisätietoja turnauksesta Namika Lahden kotisivuilta.