Vilpas jatkoi harjoitusotteluitaan viikonloppuna Suomenlahden eteläpuolella. Salolaisjoukkue kohtasi kahteen kertaan Baltian liigaan valmistuvan Tallinnan Kalevin ja molemmista otteluista jäi hyvä maku suuhun. Vilppaan saldoksi jäi yksi pinnan tappio ja yksi neljän pisteen voitto. Seuraavaksi viikingit esiintyvät lauantaina Loimaalla Biisonien vieraana.

Viikonlopun pelit Tallinnassa ajoivat täydellisesti asiansa. Isäntä Tallinnan Kalev pelaa tulevalla kaudella Viron liigan lisäksi Baltian liigaa ja joukkue on vahvistunut viime kaudesta selkeästi. Se pelasi Vilpas-ottelut vielä yhdellä jenkillä, mutta kokoonpanoon on liittynyt viisi maajoukkuekokemusta omaavaa uutta miestä. Kalev pelaa virolaistyyliin erittäin fyysistä korista, jossa ei pieniä kolhuja pyydellä anteeksi ja tuomarilinja sallii huomattavasti enemmän rappaamista kuin kotoisessa liigassa.

Perjantain iltakamppailu kulki avauspuoliskon ajan Vilppaan hallinnassa ja tauolla vierasjohto kirjattiin 39-52. Kolmas jakso meni paikkapuolustukseen siirtyneelle kotijoukkueelle 24-12, mutta päätösjaksolla päästiin nauttimaan taas kunnon draamasta. Michael Hart (14/5) nosti loppuhetkillä Kalevin 76-73 johtoon, ja Renado Parker kuittasi kavennuksen 76-75. Viimeisen hyökkäyksensä Kalev tuhri ohiheittoon, joten Vilppaalle jäi hyvää aikaa voittokorin tekoon. Ilmari Kallion heitto kilpistyi kuitenkin rautaan ja pinnan voitto Kaleville.

Vilppaasta Joseph Harris (13/6) teki debyyttinsä uudessa joukkueessaan ja kohautti harvalukuista yleisöä yhdellä todella ilmavalla donkilla. Mikhail Torrance (22/6) pelasi suurimmat minuutit ja heitti hyvällä tarkkuudella. Perniön Urheilijoiden jenkki Renado Parker (8/9) jäi kovaan puristukseen pitkien virolaisten keskellä. Eero Lehtinen (13/6) oli kotimaan kaartin ykkönen. Muut: Vesku Laine 0/2, Samu Kaaresvirta 9/3, Mikael Sandberg 6/7, Ilmari Kallio 4/4.

Levypallot Vilpas vei yllättävästi nimiinsä 43-36 ja kaaren takana Vilpas (43.5%) oli selkeästi parempi upottaen 10 kolmosta.

Lauantain päiväpelistä muodostui myös todellinen trilleri, joka ratkesi vasta viime hetkillä. Tällä kertaa Kalev aloitti terävämmin ja johti pitkällä tauolla 40-36. Vilppaan heittopeli oli pitkälti upeasti heittäneen Torrancen (19p/20min) harteilla. Kolmas jakso (+11) käänsi pelin kulun tällä kertaa Vilppaalle ja viimeiselle tauolle mentiin seitsemän pisteen vierasjohdossa. Etenkin Mikael Sandberg nosteli komeita kuppeja pitkien virolaisten keskeltä.

 

Vilpas johti neljä minuuttia ennen loppua 64-72, mutta Kalev tuli hetki hetkeltä lähemmäksi. Kriittisimmät hetket koettiin ajassa 0:10, jolloin Kalevin sähäkkä takamies Reimo Tamm nosti kotijoukkueen kolmen pisteen päähän 76-79. Vilpas sähläsi pallon Kaleville, joka veti lay-upin kuitenkin ohi ja Torrance sinetöi Vilppaan voittoluvut 76-80 vapariviivalta.

Pisteet/levypallot: Torrance 22/5, Sandberg 14/6, Harris 11/4, Lehtinen 10/6, Parker 9/6, Kaaresvirta 6/4, Laine 6/0, Kallio 2/1. Levypalloissa Kalev oli tällä kertaa parempi 34-32, Vilpas osui kaaren takaa taas mukavasti (23/10, 43.5%).

Khail Torrance on ollut vakuuttava neljässä harjoituspelissään. Takamies ei ole kertaakaan jäänyt alle 20 pisteen ja pelinjohtokin sujuu mukavasti. Lauantaina Torrance upotti 5/7 ja kolmoset 3/6. Ensimmäiset ottelunsa viikinkipaidassa pelannut laituri Joseph Harris vakuutti seurajohdon taidoillaan. Kimmoisa Harris on erittäin urheilullinen pelaaja ja liikkuminen kentällä on vaivatonta. Kunhan yhteiskuviot joukkueen kanssa jäävät mieleen, miehestä on vielä paljon iloa seuralle. Huonokuntoinen sisäpelaaja Matt Pilgrim lähtee kohti uusia seikkailuja maanantaina ja uutta miestä odotellaan tilalle jo tiistain treeneihin.

Ässä Sandberg on päässyt treenaamaan terveenä koko kesän ja se näkyy itseluottamuksen nousuna kentällä. Eero Lehtinen jatkoi hyvien otteiden sarjaa ja Samu Kaaresvirran kokemusta kentällä ei voi väheksyä. SM-sarjapaikkansa lunastaneet A-junnut, Jukka Kataja ja uusi sisäjenkki nähtäneen viikinkipaidassa lauantaina, kun Vilpas kohtaa Loimaan liikuntahallissa Biisonilauman kello 19.30.

Vilpas uutisoi harjoitusotteluista kotisivuillaan.