Espanja ja Ranska iskevät yhteen perjantai-illan myöhäisessä välierässä. Ottelusta on odotettavissa kahden kovan joukkueen koitos, jossa Espanja on ennakkoon hienoinen ennakkosuosikki. Espanjan takamies Ricky Rubio luottaa omiinsa.

Espanja on hyökännyt laajalla rintamalla, sillä tulivoimaa on tullut niin Jose Calderonilta, Rudy Fernandezilta, Sergio Rodriguezilta, Marc Gasolilta kuin Rubiolta itseltään. Laaja materiaali onkin yksi Espanjan aseista.

– Mielestäni meidän vahvuus on, ettei joukkueessamme ole vain yhtä pelaajaa, vaan jokainen meistä pystyy johtamaan joukkuetta.

Espanja on ollut niskan päällä kohtaamisissaan Ranskan kanssa ja Rubio toivoi saman trendin jatkuvan.

– Ranskalla on loistava joukkue ja hyvä sukupolvi jota Tony Parker johtaa. Olemme pelanneet heitä vastaan usein viime aikoina ja kolikko on kääntynyt meille. Toivottavasti se jatkuu myös perjantaina.

Ranskan johtotähtenä on yksi maailman parhaista pelaajista Tony Parker. Rubiokin myönsikin ihailevansa ranskalaistaituria.

– Tony on loistava pelaaja ja hänellä oli huikea kausi NBA:ssa ja hänellä on takanaan hieno ura. Hän on yksi idoleistani. Olen oppinut paljon pelatessani häntä vastaan ja katsoessani hänen pelaavan. Häntä on vaikea pysäyttää, mutta meidän täytyy tehdä se joukkueena. Ei yksi mies pysty häntä pysäyttämään, vaan siihen tarvitaan myös sentteriä ja laitamiehiä.

Espanjan ja Italian välisestä välierästä odotetaan tiukkaa.

– Välierissä ei ole mielestäni suosikkeja. Lähdemme pelaamaan kovaa ja luotan tähän joukkueeseen. Minä uskon meidän voittavan, mutta he varmasti uskovat omiin mahdollisuuksiinsa, Rubio muistutti.

Espanjan ja Ranskan välinen finaali alkaa kello 22.00.

Salttu Forsström