Euroopan ammattilaiskenttiä jo viimeiset viisi kautta kiertänyt ja kaksissa viimeisissä EM-kisoissa Susijengin Euroopan yhdeksänneksi johdattanut Shawn Huff, 29, siirtyy ensi kaudeksi Saksan Bundesliigaan. 198-senttisen ToPo-kasvatin uusi seura on Neckar Riesen Ludwigsburg.

Mies Huffin pelaajasopimuksen taustalla on tammikuussa Ludwigsburgin päävalmentajaksi kiinnitetty amerikkalaislähtöinen John Patrick, joka on halunnut Susijengin konkaria joukkueeseensa jo pitkään.

– Patrick tuntee minut jo NCAA-ajoiltani Valparaisossa ja on yrittänyt saada minua monta kertaa joukkueeseensa. Nyt sellainen mahdollisuus tuli. Tuntuu hyvältä päästä sellaisen valmentajan alaisuuteen, joka tuntee minut pelaajana ja tietää vahvuuteni, Huff iloitsee Koripalloliiton sivuilla.

Ludwigsburg jäi viime keväänä Bundesliigan tyvipäähän, mutta Patrickin otteet miellyttivät seurajohtoa kaksivuotisen jatkosopimuksen arvoisesti.

– Joukkueen tavoitteena on luonnollisestikin parantaa selkeästi viime kaudesta. Omassa tähtäimessäni on ennen kaikkea terve ja ehjä kausi sekä paljon vastuuta. Haluan paljon minuutteja ja mahdollisuuden näyttää, mihin pystyn, jatkaa Huff.

Huff kuului vastikään päättyneissä vuoden 2013 EM-kisoissa Susijengin syömähampaisiin. Huff kirjautti kahdeksassa ottelussa 8,8 pistettä, 4,8 levypalloa ja 1,0 syöttöä 27,5 minuutissa ottelua kohden (kakkoset 43,3%, kolmoset 29,4%, vapaaheitot 66,7%). Huff kunnostautui erityisesti puolustuspäässä pimentämällä mm. Turkin Hidayet Türkoglun, Ruotsin Jeffery Taylorin sekä Venäjän Sergei Monian.

Ludwigsburgilla on takanaan myös siivu suomalaishistoriaa, sillä joukkuetta on aiemmin edustanut Jyri Lehtonen.