Kauden ensimmäinen virallinen ottelu pelattiin Kouvolassa kansainvälisessä Original Sokos Hotel Vaakuna Kouvola –turnauksessa. Vastassa oli Saksan kakkosliigan Crailsheim Merlins, jonka toisella jaksolla hankkima 15 pisteen etumatka kesti Katajan loppurynnistyksen. Tappiolukemat kirjattiin 81-84 (20-17, 14-27, 19-25, 28-15).

Joensuulaisten tehot jakautuivat melko tasaisesti. Vielä lauantaina koeajan puitteissa näyttöjä antava sentteri Mike Morrison väänsi tupla-tuplan 12 p./11 lp ja höysti sitä neljällä syötöllä, kahdella riistolla ja yhdellä torjunnalla. Petri Virtanen (17/2/7 s.) pyöritti joukkueen peliä sormivaivaisen Teemu Rannikon ollessa poissa.

Katajan muut tilastot: Antti Kanervo 13/1, Sami Lehtoranta 13/2, Juho Nenonen 10/5, Juho Lehtoranta 9/4, Renaldo Major 4/0 (12 min.), Kalle Naapi 3/1, Jesse Niemi 0/1 (5 min.) ja Johannes Lasaroff 0/0.

Syy Majorin vaisuuteen löytyy torstaisesta Lappeenrannassa pelatusta epävirallisesta harjoituspelistä, jossa laituri loukkasi lonkkaansa ilmoista alas pudotessaan. Jesse Niemi puolestaan satutti tänään itseään törmäystilanteessa. Vesa Mäkäläinen taasen kärsii viikolla iskeneestä selkäkivusta, minkä vuoksi hän ei Rannikon ohella pukenut lainkaan otteluun.

Crailsheimin ykkönen oli 21 pistettä nakuttanut 203-senttinen laituri Jonathan Moore. Joukkue on ehtinyt pelata jo lähes 10 harjoituspeliä, joista saldona on vain yksi tappio, Bundesliigajoukkue Bonnille.

Kataja heitti kakkoset (23/36) erinomaisella 64 prosentin tarkkuudella (Crailsheim 23/44 = 52 %), mutta kolmoset eivät osuneet riittävän hyvin, vain 23-prosenttisesti (7/30). Saksalaiset upottivat kuusi kolmosta, mutta käyttivät niihin vain 11 heittoa (55 %). Levypallot kirjattiin Crailsheimille 30-40 (hyökkäyslevypallot 7-9).

Lauantaina Kataja kohtaa viime kaudella ykkösdivarin finaaliin selvinneen Porvoon Tarmon, joka yllätti perjantain myöhäisottelussa Kouvot lukemin 79-74. Ottelu alkaa klo 17:30.

Ottelusta raportoi Katajan kotisivut.