Salon Vilpas valmistautuu parhaillaan kauteen ja kohtaa lauantaina harjoitusottelussa hallitsevan mestari Bisonsin. Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäen mukaan joukkue hakee vielä pelimuotoaan eikä tulos ole vielä prioriteetti.

Vilpas on jo pelannut muutaman harjoitusottelun ja viime viikonloppuna se pelasi Tallinnassa paikallista Kalevia vastaan kaksi ottelua joista se voitti toisen, mutta koki tappion toisessa.

 

– Harjoitusotteluina ne olivat äärimmäisen hyviä ja molemmat pelit olivat suhteellisen tasaisia. Kalevilla oli kokeneita pelaajia ja heiltä puuttui vielä pari pelaajaa, mutta muuten he ovat tuolla joukkueella lähdössä Baltian liigaan. Balttialaiseen tapaan he pelasivat äärimmäisen kovaa ja fyysisesti ja se oli ihan hyvä totuttautua sellaiseen, Tupamäki kertoo SuomiKoris-sivustolle.

– Yritimme tehdä yksinkertaisia asioita ja onnistuimme saamaan paljon hyvää infoa, jota puretaan nyt videoiden muodossa. Omalta osaltaan menimme eteenpäin, Vilpas-luotsi jatkaa.

Vilpaan riveihin liittyi viimeisenä jenkkivahvistuksen James Padgett, joka puuttui vielä viime viikonlopun otteluista. Nyt Tupamäki toivoo saavansa koko joukkueen kasaan.

– Meiltä puuttui niistä otteluista vielä iso jenkki ja Jukka Kataja oli kuumeessa. Toivottavasti kaikki ovat kuitenkin lauantaina mukana, sillä emme ole olleet montaa kertaa vielä yhdessä.

Bisonsia vastaan Tupamäki korostaa erityisesti puolustuspelaamista.

– Puolustuspelissä on muutama asia mitä painotamme, eli pallollisen pelaajan puolustamista sekä palloscreenin puolustamista. Hyökkäyspelissä meillä on taas paljon uusia pelaajia, joten pidämme asiat yksinkertaisina emmekä monimutkaista asioita.

Tupamäen mukaan tulos on ottelussa toissijainen asia.

– Tärkeää olisi, että saisimme pelata ensimmäistä kertaa koko joukkueella emmekä murehdi niin tuloksesta, vaan tärkeä on saada lisää tietoja.

Bisonsin ja Vilppaan peli alkaa kello 19.30.

Salttu Forsström