Kataja Basket pelasi lauantaina kauden kolmannen harjoitusottelunsa. Peliputki aloitettiin torstaina Lappeenrannassa epävirallisella Namika-kohtaamisella ja matka jatkui perjantaiksi Kouvolaan, jossa saksalainen Crailsheim Merlins oli parempi 81-84.

Lauantaina jatkettiin Kouvolassa mittelemällä viime kaudella ykkösdivisioonassa toiseksi sijoittunutta Porvoon Tarmoa vastaan. Voitto irtosi päätösjakson 9-0 -puristuksen turvin lukemin 91-78 (19-14, 22-25, 26-25, 24-14). Päähuomion loppuviikolla ovat valitettavasti kuitenkin vieneet loukkaantumiset.

Teemu Rannikko (sormivamma) ja Vesa Mäkäläinen (kipeä selkä) olivat jo lähtökohtaisesti sivussa. Renaldo Major loukkasi Lappeenrannassa keskivartaloaan ja Jesse Niemi perjantaina kättään. Lauantaina Niemi oli pelikunnossa, mutta sekä Juho Nenonen että Antti Kanervo jäivät sivuun. Ensin mainitun jalka oli tulehtunut ja ärtynyt eikä mitään haluttu lähteä riskeeraamaan. Kanervon suhteen oli päätetty jo etukäteen, että vielä loppukesällä polvivaivasta toipunut takamies pelaa tässä vaiheessa vain kaksi ottelua. Kun Johannes Lasaroffkin loukkasi ottelun aikana jalkaansa, pelasi Kataja matsin loppuun vain kuuden pelaajan voimin.

– Major menee maanantaina tarkistuttamaan vammansa. Katsotaan tilannettaan sen jälkeen. Muulta osin odotan pääosan nyt sivussa olleista toipuvan ensi viikon aikana harjoittelu- ja pelikuntoon, päävalmentaja Jukka Toijala kertoi Katajan sivuilla.

Kataja Basket pelaa seuraavan kerran viikon päästä Loimaalla kansainvälisessä turnauksessa, jossa se kohtaa Ruotsin viime kauden finalistit Södertälje Kingsin ja Sundsvall Dragonsin.