Ranska kuittasi kahden vuoden takaisen finaalitappionsa ottamalla historiansa ensimmäisen Euroopan mestaruuden voittamalla Liettuan vakuuttavan esityksen jälkeen 80-66 (50-34).

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja pelissä mentiin päästä päähän. Vaisun välierän pelannut Ranskan Nicolas Datum oli vahvalla pelipäällä, kun taas joukkuetta kisojen aikana kannatellut Tony Parker oli vielä hieman jäässä. Liettualta Linas Kleiza oli kuumana pussittaen avausneljänneksellä puolet joukkueensa pisteistä eli 11. Parkerkin pääsi pisteiden makuun seitsemän minuutin jälkeen, mutta tauolle mentiin Liettuan 22-19-johdossa.

Ranska osoitti, ettei se ole pelkästään Parkerin varassa toisella neljännekselle, kun Datum jatkoi huikeita otteitaan ja Antoine Diot ja Johan Petro alkoivat kantaa omaa korttaan kekoon. Samalla Liettua alkoi pudota kyydistä. Ranska veti lopussa 14-0 putken jossa liettualaisten haavoille ripoteltiin suolaa vielä, kun Diot upotti kolmosen kaukaa, kun 0,9 sekuntia oli pelikellossa jäljellä ja tauolle mentiin Ranskan 50-34-johdossa.

Ranska ei jarruttanut kolmannella neljänneksellä ja jyräsi laajalla rintamalla, kun taas Liettualla oli vaikeuksia saada palloa sukan läpi. Boris Diaw osui läheltä ja kaukaa ja Ranska hallitsi korinalusta välillä mielin määrin. Viimeiselle neljännekselle lähdettäessä ero oli jo 22 pistettä ja Ranska johti 68-50.

Liettua yritti nousta vielä peliin mukaan sen runsaslukuisten fanien kannustaessa, mutta Ranska ei antanut siimaa, vaan piti koko ajan selvän eron. Näin Ranska pääsi juhlimaan historiansa ensimmäistä Euroopan mestaruutta.