Joonas Cavén lähtee kolmanteen kauteensa Espanjassa kovin tavoittein. 20-vuotias laituri on pelannut viime kaudet CB Pratissa, joka on ACB-liigassa pelaavan Joventut Badalonan farmiseura. Tällä kaudella hän tavoittelee paikkaa myös edustusjoukkueessa.

Cavén aloittaa kautensa edelleen CB Pratin mukana, mutta hänet on nostettu myös Joventut Badalonan kehitysryhmään josta nostetaan pelaajia edustusjoukkueen tueksi.

– Tämä on viimeinen kauteni sopimuksessani, joten jokainen peli on tärkeä niin CB Pratissa kuin edustusjoukkueessakin. Oma tavoitteeni on kantaa vastuuta CB Pratissa, saada mahdollisimman paljon pelejä ACB-liigan Joventutissa ja kehittyä niin, että pystyn pelaamaan vakiominuutteja yhdessä Euroopan huippuliigoista, viime kaudella 7,5 pistettä CB Pratissa pussittanut Cavén miettii Basket.fi:n sivuilla.

Saadessaan peliaikaa ACB-liigassa Cavénista tulisi neljäs suomalaispelaaja, joka olisi pelannut Euroopan kovimpana pidetyssä sarjassa. Aiemmin Espanjan liigassa ovat pelanneet Martti Kuisma, Hanno Möttölä ja Teemu Rannikko.

Cavén oli mukana myös kesällä Susijengin ryhmityksessä ja debyyttiottelussaan pussitti 10 pistettä Venäjää vastaan.

– Sain mahdollisuuden tutustua Suomen parhaisiin koripalloilijoihin, päästä harjoittelemaan heidän kanssa ja pelata paikasta EM-kisajoukkueessa. Harjoituksissa koin kehittyneeni jatkuvasti ja päässeeni koko ajan lähemmäs muiden pelaajien tasoa, Cavén arvioi.

– Debyyttini Venäjää vastaan osoitti itselleni, että suunta on oikea ja pystyn pärjäämään jo korkealla tasolla. Töitä on tietenkin tehtävänä vielä paljon. Jos kutsu maajoukkueeseen tulee, ensi kesänä kaikki on jo tutumpaa ja tahdon ehdottomasti olla mukana pelaamassa vuoden 2014 EM-karsinnoissa.

CB Prat Joventut kohtaa kauden avausottelussaan Caceresin lauantai-illalla Suomen aikaa. Joventut Badalonan kauden avausottelu on vuorossa 13. lokakuuta Manresan vieraana.