Salon Vilpas Vikings on kahtena edelliskautena selvittänyt tiensä Korisliigan pudotuspeleihin. Täksi kaudeksi päävalmentaja Mikko Tupamäki toivoo ehjää kautta.

Vilppaalla on edellisvuosina ollut epäonnea jenkkivahvistusten kanssa loukkaantumisten ja muiden sotkujen takia.

– Päällimmäinen toiveeni on, että saisimme päättää kauden sillä joukkueella millä aloitammekin. Jenkkivahvistuksilla oli viime vuonna vammoja, joiden vuoksi heitä jouduttiin vaihtamaan. Ja muutama muukin epämiellyttävä asia, miksi on jouduttu vaihtamaan. Laskin viime vuonna, että meillä oli neljä preseasonia kauden aikana, Tupamäki kertoo.

Vilppaan ovet eivät ole käyneet aivan yhtä tiiviiseen tahtiin kuin joidenkin sen kilpakumppaneiden. Tupamäki toivookin, että pelaajat pystyvät nostamaan tasoaan entisestään edelliskaudesta.

– Haluan saada nuoria poikia kollektiivisesti eteenpäin. Tarvitsemme eniten tällä hetkellä, että Laineen Vesa-Pekka nousisi seuraavalle tasolle. Siitä meille olisi todellista hyötyä.

Tupamäki odottaa paljon myös Eero Lehtiseltä.

– Viime vuosi oli hänelle ensimmäinen vuosi, että hän sai pelata koko vuoden isossa roolissa. Jo se, että hän pelasi enemmän minuutteja kuin oli koskaan tottunut, vei eteenpäin. Se oli pelkästään fyysiseltä puolelta iso muutos. Eero on tehnyt kesällä todella kovasti töitä ja pyrkinyt kehittämään tiettyjä asioita, joista olemme puhuneet. Tällä hetkellä näyttää, että työ on tuottanut tulosta ja hän on valmis astumaan isompiin saappaisiin myös pallollisessa pelissä, Tupamäki arvioi.

Vilpas matkustaa kauden avausottelussaan Korihaiden vieraaksi perjantaina.

Maarit Korhonen