Odotettu Korisliiga pyörähtää vihdoin käyntiin perjantain ja lauantain avauskierroksella. Avauskierroksen ehdottomana helmenä on lauantaina pelattava Bisons-KTP.

Bisons ja KTP kohtasivat viime vuonna finaaleissa jonka loimaalaiset veivät lopulta tiukkojen vaiheiden jälkeen nimiinsä 3-2. Bisonsin päävalmentaja Greg Gibsonin mielestä onkin erityinen tapahtuma aloittaa kausi KTP:tä vastaan.

– Tämä on ehdottomasti hieno aloitus. Kaikki ottelut ovat tietenkin kovia tässä sarjassa, mutta meillä oli KTP:n kanssa hieno taistelu viime vuoden finaaleissa. Kunnioitamme heitä suuresti ja Sami Toiviainen on tehnyt siellä hyvää työtä. Kauden alkua on kyllä jo odotettu ja tuskin maltamme odottaa, että se käynnistyy, Gibson kertoo SuomiKorikselle.

Kaksinkertainen mestari lähtee tähänkin kauteen suurimpana ennakkosuosikkina. Joukkue on vahvistunut jälleen kovilla nimillä ykköstähtenään Susijengin Tuukka Kotti. Slovenian EM-joukkueesta mukana on myös Mikko Koivisto. Kaksikko liittyi joukkueen mukaan hieman muita myöhemmin, mutta Gibson ei ole tilanteesta huolissaan.

– Tietysti jokainen valmentaja haluaisi enemmän valmistautumisaikaa. Hyvä asia kuitenkin on, että molemmat ovat huippukunnossa. He ovat myös erittäin älykkäitä pelaajia, jotka sopeutuvat nopeasti. Emme kuitenkaan ole vielä täysin siellä missä haluamme olla, mutta en usko että mikään muukaan joukkue on, Gibson ennakoi.

Ennen Biisoneiden ja KTP:n huippukamppailua, perjantaina pelataan kolme ottelua. Korihait saa kotikentälleen vastaansa Salon Vilppaan, Korisliigan nuorin joukkue Kouvot isännöi mestarisuosikkeihin lukeutuvaa Joensuun Katajaa. Joensuusta kantautui hyviä uutisia torstai-iltana, kun Teemu Rannikon odotetaan olevan pelikunnossa. Perjantain kolmannessa ottelussa Karhu saa kotiluolaansa Namika Lahden.

Lauantaina Bisons-KTP-ottelun lisäksi Pyrintö toivottaa Lappeenrannan Namikan tervetulleeksi Tampereelle ja Tapiolan Honka palaa pääsarjatasolle saamalla kotihalliinsa vieraaksi Lapuan Korikobrat.

Korisliigan avauskierros:
Pe 4.10. 18.30 Korihait-Vilpas
Pe 4.10. 18.30 Kouvot-Kataja
Pe 4.10. 18.30 Karhu-Namika Lahti
La 5.10. 17.00 Bisons-KTP
La 5.10. 17.00 Pyrintö-LrNMKY
La 5.10. 17.00 Honka-Korikobrat