Kaksinkertainen Suomenmestari Nilan Bisons Loimaa avaa Korisliigan kautensa kotisalissa lauantai-iltapäivällä. Kausi starttaa ryminällä, sillä lauantain ottelussa Biisonit kohtaavat viime kauden finaalivastustajan KTP-Basketin.

KTP on kokenut hieman muutoksia viime kauteen verrattuna. Devonne Giles ja Antwine Williams ovat poistuneet joukkueen miesvahvuudesta. Heidän tilalleen ovat tulleet yhdysvaltalaiset Sharaud Curry ja Chris Owens. Myös Bojan Sarcevic on jättänyt Kotkan taakseen.

Curry on 178-senttinen takamies. Hän on Providencen collegen kasvatteja. Hän tulee paikkaamaan aukkoa, jonka Williamsin ja Sarcevicin lähtö jätti takamiesosastolle.

– Currystä en tiedä juuri muuta kuin, että hän on nopea ja ovela takamies. Hän ei ole kuitenkaan järin suuri pelaaja, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson arvioi Bisonsin kotisivuilla.

Owens on 204-senttinen Texasin yliopiston kasvatti. Hän pelaa sentterin paikalla, joten hän pääsee mylläämään korin alle Ryan McDaden ja Tuukka Kotin kanssa.

– Owens on erittäin vahva sisäpelaaja, hän on pelannut korkealla tasolla, Gibson kertoo.

Kotkan kolmas ulkomaalainen on katsojille tuttu jo aiemmalta kaudelta. Sefton Barrett jatkaa joukkueessa tämän kauden. Kanadalainen laituri tuo kokemusta ja jatkuvuutta Kotkan joukkueeseen.

Kotka kaappasi tälle kaudelle pari kovaa kotimaista, Samuli Vanttajan ja Aleksi Akpason. Molemmat vaihtoivat toisen kymenlaaksolaisen joukkueen, Kouvot, Kotkaan.

Mukana ovat myös kehäketut Jukka Matinen ja Timo Heinonen. Vanhat herrat ovat varmasti suuressa roolissa tulevassa ottelussa sekä laajemmin koko kaudella. Entistä suuremmassa osassa ovat varmasti myös Kotkan omat kasvatit Joonas Lehtoranta, Joonas Pentti, Otto Kilpeläinen, Miki Kuusisto ja Michael Pounds.

Mediassa on liikkunut huhuja Justin Hawkinsin sopimuksen purkamisesta. Yhdessä vaiheessa näyttikin siltä, että Justinin loukkaantuminen olisi ollut niin vakavaa laatua, että hänet olisi pitänyt päästää menemään. Onneksi näin ei kuitenkaan ollut, ja on jopa mahdollista, että hänet nähdään kentällä jo KTP:tä vastaan.

Gibson odottaa avauspelistä fyysistä ja jopa hieman tunteellista.

– KTP on varmasti hakemassa hyvitystä viime kauden lopputuloksesta. Ei epäilystäkään, etteikö edessä olisi erittäin kova korispeli. Lisäksi hallin kattoon nostetaan mestaruusviiri – se on aina erityistä.

On mielenkiintoista nähdä, miten KTP:n peli lähtee pyörimään uuden takamiehen kanssa. Yleisön kannattaa seurata myös etenkin loimaalaisten hyökkäystempoa.

– Sanon sen nyt ja varmasti myös kauden loppupuolella, kyse on enemmänkin meistä kuin Kotkasta; miten me pelaamme yhteen puolustuksellisesti, miten me pelaamme yhteen hyökkäyspäässä. Me tahdomme pelata nopeaa hyökkäyspeliä ja todella hallita ottelutilanteita. Emme halua hidastaa peliä ja pyörittää palloa puolenkentän tuntumassa. Voi olla, että Eurocup-peleissä joudumme muuttamaan tyyliämme tähän suuntaan, mutta lauantaina haluamme hallita korin alustaa, pyörittää palloa nopeasti ja liikkua sujuvasti puolustuksesta hyökkäykseen, Gibson tiivistää Bisonsin taktiikan.

– Aggressiivisen pelin mahdollistaa syvä rosterimme. Ei ole mitään syytä, etteikö jokainen voisi pelata 3-4 minuuttia täydellä teholla ja sitten tulla vaihtoon antaen mahdollisuuden toiselle kaverille ottaa itsestään kaikki irti, Gibson muistuttaa.

Lisämielenkiintoa loimaalaisten kohdalla varmasti kohdistuu uuteen pelaajahankintaan, Frank Robinsoniin. Euroliigassa viime kaudella tahkonnut mies saapuu Loimaalle jo perjantaina, mutta vielä on epäselvää, pelaako hän Kotkaa vastaan. Paikanpäällä hän kuitenkin on.

Lauantain peli alkaa liikuntahallilla klo 17.00.