Hallitseva Suomen mestari kohtasi viime vuoden finaalivastuksen KTP:n liikuntahallilla lauantaina. Kyseinen ottelu avasi kummankin joukkueen Korisliigakauden. Bisons voitti pelin lopulta 77-68.

Koko ottelu oli varsin tasaista vääntöä kautta linjan. Bisons pääsi aavistuksen niskan päälle toisella neljänneksellä. Tälle oli tilausta, sillä varsinkin ensimmäisellä jaksolla Biisonit menetti palloa tarpeettoman paljon (7 kpl). Toisaalta menetykset johtuivat Kotkan aggressiivisesta puolustuksesta, toisaalta Biisonien pelitavasta.

– Kuvioissamme on paljon optioita. Olemme olleet niin vähän aikaa yhdessä, että aina ajatukset eivät käy yhteen. Turhiakin menetyksiä tulee tämän johdosta, Ville Mäkäläinen (15/7/2) pohtii loimaalaisten kotisivuilla.

Bisonsin pelitapaan kuuluu myös runsas pallon liike ja epäitsekkyys. Bisonsin pelaajat antoivat yhteensä 16 koriin johtanutta syöttöä.

Puoliaikatauolle mentiin 32-29 tilanteesta. Kolmannella neljänneksellä kotijoukkue pääsi parhaimmillaan yhdeksän pinnan johtoon etenkin Tuukka Kotin (13/11/1/1r/1t) johdolla. Kotti riehui korin alla molemmissa päissä. Etenkin Kotin hyökkäyslevysaalis oli huima, kahdeksan kappaletta. Kotti myös onnistui viimeistelyssä, sillä hän upotti yhteensä 13 pistettä.

– Kotin levypallot oli yksi pelin ratkaisutekijä. Ei voi antaa 19 hyökkäyslevyä varsinkaan vastustajan kotikentällä, Sami Toiviainen pohdiskeli.

Kotka ei luovuttanut vaan kuroi Biisonien eron kiinni. Neljännessä erässä nähtiin ottelun käännekohta. Sefton Barrett rikkoi Mäkäläistä heittotilanteessa viidennen virheensä arvoisesti. Hän hermostui ja sai vielä teknisen virheen. Mäkäläinen ja Mikko Koivisto (17/3/6/1r) pääsivät heittämään Biisonien johdoksi jo 11 pistettä. Kotka ei enää toennut tästä takaiskusta ja ensimmäiset sarjapisteet jäivät saviseudulle.

Mikko Koivisto ja Ville Mäkäläinen olivat loimaalaisten todelliset sankarit Kotin ohella. Molemmat miehet pelasivat uhrautuvasti keräten tililleen tilastomerkintöjä. Molemmat osuivat tarkasti kaukaa (kolmosprosentti 50 kummallakin), mutta tämän lisäksi he ottivat rohkeita ajoja koria kohti.

Molempien joukkueiden puolustuspää näytti yllättävänkin valmiilta. Joukkueet taistelivat hyvällä asenteella ja uhrautuvasti. Kotkan jenkkikolmikko pelasi varsin hienosti yhteen. Myös Biisonien ulkomaalaiset esiintyivät edukseen. Etenkin Justin Hawkins (13/7/2t) näytti päässeen yli aiemmasta loukkaantumisestaan ja säkitti yhtä paljon pojoja kuin Kotti (13). Molemmat herrat myös viihdyttivät yleisöä muutamalla näyttävällä donkilla. Ryan McDade (4/6/1) taisteli joka tilanteen tuttuun tapaansa viimeiseen asti.

Seuraavaksi Biisonit suuntaa vierasmatkalle Lahteen. Vaikka Biisonien Eurocup-vastustajat arvottiin ja julkaistiin lauantaina, ei päävalmentaja Greg Gibson myönnä, että Eurocupiin valmistautumiseen käytettäisiin aikaa Korisliigan kustannuksella.

– Onhan se kiva tietää Eurocup-vastustajat, mutta me menemme yksi asia kerrallaan. Fokuksemme on nyt keskiviikossa ja Lahdessa, hän summasi.