Honka saa keskiviikkona kotikentälleen vastaansa Joensuun Katajan. Molemmat joukkueet aloittivat kautensa voitolla ja Hongan päävalmentaja Pekka Salminen uskoo Hongalla olevan mahdollisuudet yllättää mestarisuosikkeihin lukeutuvan Katajan.

Hongan keskiviikkoillan vastustaja Kataja Basket on yksi alkaneen Korisliigan suurimmista ennakkosuosikeista. Joukkueen kokoonpanosta löytyy tukku entisiä, nykyisiä ja tulevia maajoukkuepelaajia sekä kaksi tasokasta amerikkalaisvahvistusta.

Hongan valmentaja Pekka Salminen tiedostaa, että keskiviikon vastustaja on eri kaliiberia kuin lauantaina vastassa ollut Korikobrat.

– Katajalla on kokenut ja erittäin laadukas pelaajarinki. Teemu Rannikko on yksi Suomikoriksen kaikkien aikojen parhaita pelaajia, mutta joukkueessa on paljon laatua myös hänen lisäkseen. Muun muassa Petri Virtanen, Sami Lehtoranta, Renaldo Major ja Mike Morrison tulevat tarjoamaan meille valtavan haasteen, Salminen toteaa Hongan sivuilla.

– Heidän laajan rosterinsa takia meidän ei kannata lähteä juoksukilpailuun, siinä leikissä bensa loppuu nopeasti. Avaintekijä on pärjätä 1vs1 tilanteissa. Jos joudumme jatkuvasti rotaatioihin, olemme heidän heittäjiensä ja hyvien levypallopelaajiensa kanssa vaikeuksissa. Levypallopelaaminen onkin illan yksi isoista haasteista, Salminen jatkaa.

Honka avasi liigakauden lauantaina kotikentällä vakuuttavalla voitolla Korikobrista. Vaikka Hongan hyökkäyspeli ei ollut vielä uomissaan, toimi puolustus kiitettävän hyvin. Ronnie Clark osoitti olevansa myös Korisliigassa mies paikallaan. Rauhallisesti aina pelaavan Clarkin rauhallisuus korostui, kun muilla Hongan pelaajilla tuntui olevan hieman ylimääräistä latausta avausottelussa. Joukkueen kaksi muuta ulkomaalaisvahvistusta saivat lupauksia herättävästi oman pelinsä myös uomiinsa avausottelun toisella puoliajalla. Myös avausottelussa väläytellyt 18-vuotias Anton Odabasi joutuu nyt kovan haasteen eteen, sillä vastassa on äärimmäisen kovia pelimiehiä.

Salminen uskoo, että Honka pelaa keskiviikkona tosissaan voitosta.

– Jos onnistumme kontrolloimaan tempoa ja pärjäämme kamppailutilanteissa, meillä on täydet mahdollisuudet voittaa tämä ottelu, Salminen toteaa.

Honka-Kataja on myös URHOtv:n kauden avausottelu ja se alkaa kello 18.30.