Korisliigassa pelataan viikonloppuna runsaasti pelejä ja maanantaihin mennessä edessä on seitsemän peliä. Lauantaina huomio kiinnittyy erityisesti Kauhajoelle, jossa mitellään Pohjanmaan paikalliskamppailun muodossa.

Kierros pyörähtää käyntiin perjantaina kolmella mielenkiintoisella ottelulla. Namika Lahti hakee hakemaan kauden avausvoittoaan kahden niukan tappion jälkeen, kun se matkustaa Kotkaan KTP:n vieraaksi. Lappeenrannan Namika hakee niin ikään avausvoittoaan, kun se matkustaa mestari Bisonsin vieraaksi. Tampereella on odotettavissa huippukamppailu, kun vakuuttavasti kauden aloittanut Pyrintö kohtaa kotonaan viime kierroksella Hongalle taipuneen Katajan.

Lauantaina kaksi peliä

Lauantaina vuorossa on kaksi ottelua ja niistä ennalta mielenkiintoisempi pelataan Kauhajoella, kun Pohjanmaan paikallispelissä kohtaavat Karhu ja Lapuan Korikobrat.

Joukkueet ovat aloittaneet täysin päinvastaisesti, sillä Karhu on ottanut kaksi voittoa pelaamistaan otteluista, kun taas Korikobrat on hävinnyt molemmat ottelunsa.

– Olen tyytyväinen voittoihin ja se kertoo siitä, että pystymme voittamaan, vaikkei peli ihan parasta ole vielä. Erityisen tyytyväinen olen siihen kehitykseen mitä tapahtui ensimmäisestä pelistä toiseen. Joukkue hakee vielä itseään, sillä meillä on neljä samaa pelaajaa viime vuodesta ja Jussi Eskola, joka on ollut loukkaantuneena. Palikat meillä on, mutta ne pitää saada kohdilleen, Karhun päävalmentaja Ari Tammivaara kertaa edellisotteluita SuomiKoris-sivustolle.

Pohjanmaan paikallispelit ovat kuumia kamppailuja jotka sytyttävät niin pelaajat kuin yleisönkin. Tammivaara odottaakin hyvää tunnelmaa otteluun.

– Ihan varmasti tulee paljon yleisöä peliin, vaikka kummallakaan ei ole tällä hetkellä hirveästi paikallisia pelaajia, niin paikallispeli on kyllä aiheena keskusteluissa ja se tuo sellaista kihinää ja siitä puhutaan ja kirjoitetaan paljon enemmän kuin muista otteluista, Tammivaara valottaa.

– Seuroilla on pitkä historia ja pelaajille on täysin selvää, että tässä on kyse myös kunniasta. Nämä ottelut ovat hienoja asioita ja toivottavasti saamme peliin 1000 katsojaa rikki ja positiivisen tapahtuman aikaiseksi, Tammivaara jatkaa.

Tammivaara tietää keinot kuinka Korikobrat kaatuu lauantaina.

– Omilla aseillamme. Ensimmäiset pelit pyhitämme omalle tekemisellemme, mutta totta kai katsomme millaisia pelaajia heillä on. Meidän täytyy pelata aggressiivista joukkuepuolustuspeliä ja tempopeliä hyökkäyksessä. Otetaan tila pois ja pakotetaan käärmeet nurkkiin, Karhu-luotsi heittää.

Lauantain toisessa ottelussa Tapiolan Honka hakee kolmatta voittoaan Salon Vilppaan kustannuksella.

Sunnuntaina ja maanantaina kaksi ottelua

Sunnuntaina kauden avausvoittoaan metsästävä Kouvot matkaa Korihaiden vieraaksi. Maanantaina pelataan rykelmän viimeinen ottelu, kun Kataja ja Lappeenrannan Namika ovat toistamiseen tulessa muutaman päivän sisään, kun joukkueet kohtaavat Joensuussa.