Vilpas taipui lauantaina pelatussa ottelussa Tapiolan Hongalle. Vilpas pelasi mallikkaan 20-minuuttisen, mutta romahti toisella puoliskolla.

Joukkueen ongelma on tällä hetkellä sisäpelissä, sillä se ei saa James Padgettista irti sitä, mitä pitäisi. Padgett kasasi tehot 11/8, mutta jäi selkeästi Hongan Jaraun Burrowsin (20/13/4 bolkkia) jalkoihin. Mikhail Torrance (19/7) oli jälleen tehomies, mutta Alabaman mies oli kaukana parhaastaan. Honka antoi tilaa kaarelle, mutta kaukoheitot osuivat vain 1/6 ja eipä uponnut lähempääkään (6/15).

– Torrancelta kauden heikoin peli, mutta ei tätä voi yhden miehen piikkiin laittaa. Joukkueena voitetaan ja joukkueena hävitään, Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki toteaa seuran sivuilla.

Vilppaan Mikael Sandberg pelasi vahvan ottelun pussittaen avauspuoliskolla 12 pistettä, mutta koko joukkueen tavoin toisella tahti hieman hiljeni ja kokonaismääräksi jäi 13.

– Ensimmäisellä jaksolla sain jouluheittojakin sisään. Toisella jaksolla Honka vaihtoi puolustustaan ja antoi takamiehille tilaa heittää. Emme osuneet ja Burrows oli jatkuva uhka korin alla, Sandberg kertasi ottelua.

Tupamäki oli suhteellisen tyytyväinen omiensa puolustuspeliin, mutta ihmetteli tuskaista hyökkäystä.

– Honka muutti pallollisen screenin puolustusta ja meni alakautta. Se jätti meille tilaa heittää kaukaa, mutta emme osanneet käyttää sitä hyväksi. [Ronnie] Clark teki äärimmäisen kovia koreja eikä noita voinut paremmin puolustaa, ihasteli Tupamäki Hongan scoraajaa.