Hallitseva mestari Loimaan Bisons on aloittanut kautensa vahvasti. Alla on kolme voittoa Korisliigasta ja hieno voitto Eurocupista. Bisons pelaa laajalla materiaalilla ja isolla rotaatiolla, mutta Tuukka Kottille se sopii hyvin.

Bisonsilla on leveä materiaali eikä pelaajille välttämättä kerry yhtä paljon peliminuutteja kuin jossain toisessa joukkueessa. Maajoukkueen konkari Tuukka Kottia tilanne ei kuitenkaan haittaa.

– Kaikki ovat periaatteessa olleet tällaisessa tilanteessa aiemminkin. Nämä amerikkalaiset ovat sen verran kokeneita ja suomalaiset ovat olleet maajoukkueissa vastaavanalaisessa tilanteissa. Jokainen yrittää auttaa toista ja tiedämme, että pelaamme laajalla rotaatiolla ja kaikille tulee minuutteja. Ei siinä ole mitään ongelmaa, Kotti kertoo SuomiKoris.comille.

Kotti palasi Suomeen muutaman vuoden ulkomaan piipahduksen jälkeen. Hän on ollut vaikuttunut Korisliigan tasosta.

– On ollut hyviä matseja. Korisliiga menee eteenpäin vuosi vuodelta. Se näkyy jo joukkueiden määrässä europeleissä. Pelaamamme ottelut ovat olleet yhtä tasaisia kuin Eurocupin peli oli. Korisliigassa tulee kovia matseja koko ajan eikä yhteenkään peliin voi lähteä takin napit auki. Kyllä joukkueet rankaisevat aika nopeasti.

Korisliigaa pelataan tiiviissä rytmissä ja Bisons urakoi vielä lisäksi Eurocupissa. Kotin mukaan otteluruuhkassa on pidettävä keskittyminen kunnossa ja keskityttävä olennaiseen.

– Tähän rytmiin vain pitää tottua. Seuraava peli on lauantaina Lapualla ja sitten taas alkuviikosta lähdemme Serbiaan. Nämä pitää nopeasti nollata ja siirtyä seuraavaan peliin. Tietenkin voi olla alkuun vaikeata, että matseja tulee koko ajan, mutta jokaisen on haettava se oma keskittyminen. Seuraava peli on edessä lauantaina ja lähdetään hakemaan voittoa sieltä, Kotti päättää.

Salttu Forsström