Joensuulainen Kataja Basket on kiinnittänyt riveihinsä kolmannen amerikkalaispelaajan. 29-vuotias Brian Greene liittyy joukkueeseen kahden kuukauden mittaisella sopimuksella.

196-senttiselle Florida A&M -yliopiston kasvatille kauden avaaminen Euroopan kentillä tulee olemaan urallaan jo kuudes kerta ja EuroChallenge käynnistyy osaltaan nyt kolmannen kerran. Todella kovaksi taistelijaksi arvostettu Greene on pelannut ammattilaisena kotimaansa lisäksi Sveitsissä, Ukrainassa, Sloveniassa, Turkissa ja Uudessa-Seelannissa.

Valmennusjohto käänsi katseensa pelaajamarkkinoille Vesa Mäkäläisen jouduttua keskivartalovamman vuoksi sairastuvalle kaksi viikkoa sitten.

– Viime kaudella huomasimme, että EuroChallengen ja Korisliigan pelaaminen samaan aikaan on etenkin fyysisesti haastavaa. Vaikka meillä on edelleen käytössämme laaja rotaatio, haluamme varmistaa että seuraavan kahden kuukauden aikana iskukykymme ei heikkene, vaikka joku muukin mahdollisesti puuttuisi kokoonpanosta, päävalmentaja Jukka Toijala taustoittaa Katajan sivuilla.

Kahden kuukauden mittainen sopimus tarkoittaa, että Toijalalla on mahdollisuus peluuttaa Greeneä kuuden europelin lisäksi tarvittaessa myös 10 Korisliigan ottelussa.

Greene saapuu Joensuuhun torstaina. Kataja Basketin seuraava ottelu pelataan viikon päästä keskiviikkona 30.10. kotikentällä, jolloin Korisliigassa kohdataan Tapiolan Honka. Ensimmäinen EuroChallenge-ottelu on ohjelmassa tiistaina 5. marraskuuta. Tuolloin joensuulaisyleisölle esittäytyy Ranskalainen Cholet Basket.