Keskiviikon iltapäivä toi mieluisia uutisia Salon Vilppaalle. Odotettu sopimuspaperi rapakon takaa saapui Saloon ja Marcus Relphorde liittyy Vilppaan miehistöön sunnuntaisessa Vilpas-KTP -ottelussa. 25-vuotias Relphorde pelasi salolaisjoukkueessa viime kaudella 23 ottelua ja nosti Vilppaan kevään pudotuspeleihin.

198-senttisestä laitahyökkääjästä tuli jo toinen paluumuuttaja Mikko Tupamäen liigaryhmään, sillä viime viikolla Shawn Atupem hankittiin James Padgettin korvaajaksi. Coloradon yliopiston kasvatti korvaa viikinkimiehistössä Mikhail Torrancen. Relphorden uraan on mahtunut yliopiston jälkeen jenkkien D-liigaa, Ruotsin pääsarjaa (LF-Basket) sekä lyhyt visiitti Liettuan pääliigassa (Naglis Palangos). Tammikuussa mies saapui Saloon ja takoi 23.1 pisteen, 6.5 levypallon, 3.0 syötön ja 1.2 riiston tilastot 23 otteluun.

Tänä syksynä Chicagon mies pääsi Maccabi Tel-Avivin testiin, mutta sopimusta huippujoukkueen kanssa ei syntynyt. Tie vei Puolan pääsarjassa pelaavan PGE Turowin riveihin, mutta siellä miestä istutettiin pelipaikoille 3-4 ja edessä oli lähtö takaisin jenkkeihin. Relphorde saapuu Suomeen perjantaina ja ehtii vetämään kahdet treenit ennen sunnuntain KTP-ottelua.

Vilpas uutisoi sopimuksesta Facebook-sivuillaan.