Suomen Koripalloliiton uudeksi, vuodenvaihteessa aloittavaksi puheenjohtajaksi on valittu maajoukkuelegenda, myös yrityselämässä ansioitunut Antti Zitting. 57-vuotiaan Zittingin valinta Loimaalla kokoontuneessa, yhteishenkeä huokuneessa liittokokouksessa oli yksimielinen.

Pelaajaurallaan 119 miesten maaottelua pelannut Zittingillä on siviiliuraltaan 25 vuoden kokemus metallialan yrittäjänä Riihimäellä.

Antti Zitting valittiin Koripalloliiton hallitukseen vuonna 2011 ja liiton varapuheenjohtajaksi kuluvan vuoden alussa. Luottamustehtävien listaltaan Zittingiltä löytyy lisäksi mm. Elinkeinoelämän keskusliiton varapuheenjohtajuus.

Tulevaan tehtäväänsä Zitting astuu intoa puhkuen.

– Meillä on takana fantastinen vuosi Susijengin menestyksen ja joukkueen esitysten innoittaman buumin myötä. Kuten MM-kisojen villin kortin hakemuksen yhteydessä julkaistuista tiedoista voimme todeta, on suuntamme monilta osin oikea. Ilolla olen seurannut myös joukkueurheilun arvostuksen yleistäkin nousua. On suuri kunnia astua tällaisessa vaiheessa puheenjohtajan tehtäviin ja kiitän koripalloyhteisöä luottamuksesta, kiitteli Zitting valintansa jälkeen.

Muissa valinnoissa jo kuusi vuotta valtuuston puheenjohtajana toiminut Timo Elo valittiin yksimielisesti jatkamaan tehtävässään.

Liittokokouksessa valittiin Koripalloliitolle uusi 37-henkinen valtuusto. Uusi liittovaltuusto kokoontuu ensi kerran 23. marraskuuta.

Zittingin valinnasta ja muista liittokokouksen päätöksistä voi lukea Koripalloliiton sivuilta.