Nilan Bisons on purkanut pelaajasopimuksen kahden pelaajansa kanssa. Justin Hawkins ja Ryan McDade jatkavat uraansa muualla.

– Tänään on ollut yksi vaikeimmista päivistä valmennusurani aikana, erityisesti koska jouduimme luopumaan Ryan McDadesta. Ryan on ollut äärimmäinen joukkuepelaaja ja ammattilainen kahtena edellisenä kautena sekä kentällä että sen ulkopuolella. Hän on kovimmin töitä tekevä pelaaja, jonka kanssa olen koskaan työskennellyt pelaaja- tai valmennusurani aikana. Siksi on tuskallisen vaikeaa tehdä tämä päätös, Greg Gibson kertoi Bisonsin sivuilla.

– Seuran ja valmennusjohdon näkökulmasta emme voineet käyttää Ryania parhaalla mahdollisella tavalla johtuen pelaajistosta hänen ympärillään. Ryan on jatkossakin kuin perhettä minulle ja Biisonijoukoille. Toivon hänelle vain menestystä, mitä tulevaisuus sitten tuokaan, Gibson sanoi.

Gibson kommentoi myös Hawkinsin vapauttamista.

– Justin yritti tehdä kaiken, mitä häneltä pyysimme. Hän on ollut todella ammattilainen, mutta seurajohto ja minä näimme, ettemme saaneet parasta mahdollista hänestä irti johtuen loukkaantumisten aiheuttamista fyysisistä tekijöistä.

Bisons on myös solminut sopimuksen uuden yhdysvaltalaispelaajan kanssa. John Williamson liittyy seuran kokoonpanoon keskiviikkona, mutta hän ei ole vielä Spartak-ottelussa edustuskelpoinen.

John Williamson on suomalaisille tuttu kaudelta 2010-2011. Tuolloin hän pelasi Espoon Hongan riveissä. Korisliigassa hän teki tilastot 19,2 pistettä ja 7,7 levyä. VTB-Liigassa miehen keskiarvot olivat 17 pistettä ja 8,6 levyä. Williamson on 27-vuotias, kaksimetrinen 4-5 paikan pelaaja. Viime kaudella hän pelasi Ranskassa Pro B-liigaa aloitusviisikon pelaajana.

– Uskon, että Williamsonin kanssa joukkueemme on vahvempi kuin ennen häntä, Gibson pohti.