Joensuun Kataja aloitti EuroChallengen kohtaamalla kotikentällään ranskalaisen Choletin. Kataja aloitti urakkansa mallikkaasti voittamalla 76-70 (46-28).

Kataja piti ottelun isännän otteessa koko ajan ja johti ottelua heti ensihetkistä lähtien. Ensimmäistä taukoa lähdettiin viettämään Katajan viiden pisteen johdossa. Toiselle neljännekselle Kataja lisäsi kaasua ja voitti toisen jakson 22-9 ja karkasi 18 pisteen taukojohtoon.

Cholet aloitti kirinsä kolmannella neljänneksellä, mutta viimeiselle neljänneksellä lähdettiin silti Katajan 65-51-johdossa. Viimeisellä jaksolla Cholet kuroi eroa enemmän umpeen, mutta ei päässyt missään vaiheessa tosissaan uhittelemaan Katajan johtoasemaa ja näin joensuulaiset pääsivät juhlimaan hienoa voittoa.

Mike Morrison oli Katajan paras pistemies 22 pisteellä ja Renaldo Major nakutti 14. Teemu Rannikko pyöritti joukkueen peliä yhdeksän syöttöpisteen arvoisesti. Ranskalaisten paras oli 17 pistettä tehnyt Terrell Stoglin. Hän sai apuja Claude Marquisilta (14) ja Rudy Jombylta (11).

Seuraavaksi Kataja kohtaa ensi viikolla vieraissa Ville Tuomisen valmentaman Bakken Bearsin.