Bisons Loimaa kohtasi keskiviikkoiltana pietarilaisen Spartakin. Kiihkeä peli ratkesi lopulta vain pisteen erolla loimaalaisten hyväksi.

Bisons tuli otteluun todella vakuuttavasti. Joukkue puolusti ärhäkkäällä ilmeellä ja onnistui pitämään Spartakin pelaajat pinteessä. Toisella neljänneksellä loimaalaisten peli notkahti. Pietarilaiset heräsivät mukaan otteluun ja pystyivät pitämään Biisonit vain viidessä pisteessä.

– Toinen erä ei ollut erityisen nätti. Lopetimme pelaamisen sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson kommentoi Bisonsin sivuilla.

– Emme toteuttaneet pelitapaamme lainkaan toisessa erässä. Puolustimme ja hyökkäsimme laiskasti, parhaan Eurocup-pelinsä pelannut Carl Lindbom kommentoi.

Toinen puolisko oli todella tasainen. Viimeiseen erään mentiin pisteen erolla. Sama ero pysyi käytännössä koko erän ajan eikä kumpikaan kyennyt irtiottoon. Bisons oli vielä pisteen tappiolla, kun kellossa ei ollut kuin sekunteja jäljellä. Biisonien Tuukka Kotti (22/6/2/1r) sai taisteltua pallon korin alle ja nostettua loimaalaiset pisteen johtoon. Pelikelloon jäi kolme sekuntia, eikä Spartak pystynyt enää rakentamaan organisoitua hyökkäystä.

– Vähintäänkin jännittävä peli. Yleisesti ottaen taivuimme, muttemme katkenneet, Gibson hymyili.

– Olen todella ylpeä joukkueestamme ja siitä taistelusta, mitä esitimme, hän lisäsi.

Gibson jakoi tunnustusta oman joukkueensa onnistujille.

– Tuukka Kotti loisti tänään. Hän oli todella aggressiivinen. Antto Nikkarinen (12/4s) ja Ralph Sampson (1/3/1r/1t) pelasivat hienoja minuutteja, hän kehui.

Nikkarista saakin kehua. Hän piti Biisonit mukana taistelussa heittäen kolmoskaaren takaa 60 prosentin tarkkuudella. Nikkarinen esiintyi rohkean ennakkoluulottomasti kasvattiseuransa pyhätössä. Billy Keys upotti 17 pistettä ja toinen PuHu-kasvatti, Mikko Koivisto, 14.

Energia Areenan yleisö ansaitsee erityismaininnan. Vaikka porukkaa oli vähän verrattuna Jäähallin lukuihin, oli tunnelma huumaava. Katsojia oli yhteensä yli 2800, joka tosin on iso lukema Vantaalle.