Slovenian EM-kisoissa koripallojättiläisiä kumonnut ja koripallobuumin aikaansaanut Susijengi on saanut oman, virallisen kannattajayhdistyksensä. Susijengi-fanit ovat perusteet Suomen Koripallomaajoukkueen Kannattajat ry:n, jonka kunnianhimoiset tavoitteet eivät taatusti jätä ketään kylmäksi.

– Haluamme olla Euroopan paras koripallomaajoukkueen kannatusryhmä koti- ja vieraskentillä! Olimme sitä Koperissa, enkä näe mitään estettä, etteikö organisoitumisen jälkeen saataisi tämä onnistumaan entistä paremmin, toteaa Kannattajayhdistyksen puheenjohtaja Risto Virtanen Koripalloliiton sivuilla.

Yhdistys sai alkunsa useiden aktiivifanien aloitteesta 19.10.2013.

– Perustamiskokouksessa mukana oli jäseniä Lahdesta ja Espoosta, mutta emme missään nimessä halua leimaantua vain lahtelaiseksi tai espoolaiseksi faniryhmäksi. Tavoitteena on ollut alusta lähtien kasata koko Suomen kattava kannattajayhdistys, joka tarjoaa yhteisiä elämyksiä Susijengin kanssa, lisää yhdistyksen varapuheenjohtaja Jarno Hyytiäinen.

Susijengi-fanien toiminta lähti nopeasti käyntiin ja vain muutama päivä perustamisen jälkeen yhdistyksellä oli jo yhteistyösopimus allekirjoitettuna Suomen Koripalloliiton kanssa.

Sopimuksen mukaisesti Susijengi-fanit saavat kotimaaotteluissa käyttöönsä vähintään 500-paikkaisen fanikatsomo, joka sijaitsee peliareenan pääkatsomoissa. Suomen Koripallomaajoukkueen Kannattajayhdistys järjestää fanimatkoja myös Susijengin vierasotteluihin.

– Susijengin tukena oli EM-kisoissa koko turnauksen upein fanijoukko, joka herätti huomioita ja keräsi kiitosta niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Fanien kannustus merkitsi pelaajille enemmän kuin moni uskookaan. On maajoukkueen ja koko suomalaisen koripalloilun kannalta upeaa, että fanit eri puolelta Suomea yhdistävät voimansa ja ovat jatkossa Susijengin tukena entistäkin sankemmin joukoin, kommentoi Koripalloliiton viestintäpäällikkö Mika Mäkelä, joka toimii myös Susijengin joukkueenjohtajana.

Jäseneksi voi myös liittyä helposti yhdistyksen kotisivujen kautta osoitteessa http://www.susijengifanit.com.