USA:n perinteikäs yliopistoliiga NCAA käynnistää kautensa 2013/14 lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa, jolloin suurin osa sekä miesten että naisten yliopistojoukkueista pääsee tositoimiin. Suomalaisittain mielenkiintoisimpia hahmoja alkavalla kaudella ovat mm. Duken Alex Murphy ja Tulanen Mikael Herbert.

Kesällä 2012 Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkueessa kunnostautuneelle 204-senttiselle, 20-vuotiaalle Alex Murphylle avauskausi tarunhohtoisessa Duke Blue Devilsissä sujui vielä pitkälti totuttelun merkeissä, mutta alkavalla kaudella laitahyökkääjältä odotetaan suurempaa kontribuutiota USA:n miesten maajoukkuettakin valmentavan Mike ”Coach K” Krzyzewskin pelaajarotaatiossa.

Historiansa aikana neljä yliopistomestaruutta voittanut Duke on sijoitettu Associated Pressin kaudenalusrankingissa neljännelle sijalle, eikä suotta: viime kauden tehopelaajat Quinn Cook ja Rasheed Sulaimon palaavat joukkueeseen, ja tulokkaat Rodney Hood ja Jabari Parker ovat väläytelleet valmistavissa otteluissa.

Mielenkiintoisena uutena tulokkaana miesten NCAA-kentillä nähdään valmentajavelho Gordon Herbertin poika, Uudenkaupungin Korihaiden juniorimyllyn läpi käynyt 205-senttinen Mikael Herbert, 20. Herbert urakoi viime kaudella Korihaille Korisliigassa 7,2 pistettä ja 2,9 levypalloa ottelua kohden ennen kauden päättänyttä loukkaantumistaan, ja nyt Herbert aloittaa NCAA-uransa New Orleansissa Tulane Green Waven paidassa.

Nuorten maajoukkueiden vakiokasvoihin viime vuosina kuulunut Lauri Toivonen, 22, käynnistää puolestaan toisen kautensa Texas-El Paso Broncsin väreissä. Tasan kaksimetrinen Toivonen kirjautti viime kaudella joukkueelleen 3,6 pistettä ja 3,4 levypalloa ottelua kohden.