Roope Ahonen matkustaa entiselle kotikentälleen perjantaina kohtaamaan Ray Ailuksen valmentaman Solnan. Ahonen myöntää, että pelissä on hänelle hieman ekstralatausta.

Ahosen Borås on aloittanut kautensa hienosti kahdeksalla voitolla. Borås ei ole kuitenkaan saanut marssia kunniakujaa voittoihin, vaan on useaan otteeseen joutunut tiukoille ja voitto on ratkennut vasta aivan viime hetkillä. Ahosen mukaan tiukkojen otteluiden kääntäminen osoittaa kovaa henkistä kanttia joukkueelta.

– Olen itsekin välillä miettinyt, että mitenhän tästä vielä noustaan ja on aivan uskomatonta, ettei kenelläkään käsi tärise lopussa, vaan heitot ovat aina menneet sisään. Se on ollut ehdottomasti meidän vahvuus. On tullut onnistumisia ja se on kantanut hedelmää ja tuo lisää itseluottamusta, Ahonen kertoo huiman alkukauden syitä SuomiKoriksen haastattelussa.

Ahonen vaihtoi täksi kaudeksi Boråsin joukkueeseen perjantaisesta vastustajastaan Solnasta. Salolainen odottaakin illan ottelua innolla.

– Todella hienoa mennä takaisin sinne ja minulla on siellä vielä paljon hyviä ystäviä. Minulta jäi sieltä hienot kokemukset ja on hieno mennä sinne takaisin ja se on henkilökohtaisesti hieman spesiaaliottelu, Ahonen toteaa.

Hän kuitenkin vakuuttaa, ettei ole pelkoa latauksen menevän ottelussa yli.

– Vaikka olen vielä nuori, niin olen oppinut miten näissä peleissä pelataan. Näihin pitää mennä ihan kuin normaaliin peliin eikä miettiä mitään ylimääräisiä. Täytyy vain pelata rennosti ja omaa peliä ja jos lähtee yrittämään jotain muuta, niin siitä ei sitten tule yhtään mitään, Ahonen muistuttaa.

Ailuksen valmentama Solna on tällä hetkellä sarjassa kuudentena voitettuaan yhdeksästä pelistään neljä.

Salttu Forsström