Mansikka-aholla koetaan kauden ensimmäinen Kymenlaakson derby, kun lauantaina yhteen iskevät Kymijoen varren joukkueet Kouvot ja KTP-Basket.

Kouvot lähtee KTP:n kaatoon jälleen haastavasta tilanteesta. Voittotili kauden sarjassa on edelleen avaamatta ja joukkueen terveystilanne aiheuttaa viikosta toiseen omat haasteensa. Uusimpana ”uhrina” on Alexander Madsen, joka viimeisimpien tietojen mukaan on sivussa pari viikkoa. Lawrence Wrightin pelaaminen on puolestaan epävarmaa.

Joukkueen kapteeni Ilari Seppälä palaa reilun parin viikon huililtaan pelaavaan kokoonpanoon ja sama pätee Juuso Kauppiseen, joka pelaa lauantaina kauden ensimmäisen ottelunsa.

KTP (8/3) on aloittanut kauden pirteästi ja se onkin sarjataulukossa toisella sijalla tasapistein kolme ottelua vähemmän pelanneen sarjakärki Tampereen Pyrinnön kanssa. KTP saapuu derbyyn kolmen ottelun voittoputkessa kun viimeksi kotkalaisten jalkoihin ovat jääneet Kauhajoen Karhu (+38), Salon Vilpas (+16) ja Uudenkaupungin Korihait (+24). KTP on kärsinyt tappiot Biisoneille (-9), Joensuun Katajalle (-14) ja Pyrinnölle (-2).

– KTP on sarjan kärkipään joukkueita ja heillä on todella vahva runko joka koostuu kokeneista suomalaispelaajista ja hyvistä ulkomaan vahvistuksista. Taistellaksemme ottelun voitosta pitää meidän pystyä ottamaan KTP:lta heidän parhaat aseensa pois ja samalla on itse onnistuttava toteuttamaan omaa puolustus- ja hyökkäyskonseptiamme, Kouvojen Tuomas Hirvonen pohtii ottelua Kouvojen sivuilla.

Kouvot – KTP lauantaina 9.11. klo 17.00 Mansikka-aholla.